צחוק והומור בזוגיות

תאריך פנייה: 25.05.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעל
שאלה חשובה לגבי הומור בזוגיות
25.05.2006 • 11:30

בעלי ואני מסתדרים טוב. שנינו ילדים בכורים (לדעתי זה קשור), אחראיים, פרפקציוניסטים, יסודיים ומסודרים. כשיש בעיה מלחיצה, ברוב המקרים שנינו נכנסים אליה מכל הלב, ועם כל הטוב שבכך זו גם בעיה. כי אין את הצד ה "קליל" יותר שיכול להרגיע את השני, וכך במגמת אסקלציה אנחנו יכולים להיות מוטרדים מאוד זמן מה עד שנמצא פתרון הולם.אני משערת שהומור בזוגיות זה דבר חשוב, אני מתכוונת לחוסר רצינות קלה, היכולת להשתובב ביחד, לעשות שטויות, קצת לצאת מה "כבדות" שאופפת אותנו.נראה לי שחסר לנו ה "הומור" הזה. הקלילות במערכת היחסים שלנו לא תוספת מקום נכבד מספיק לדעתי, ולפעמים נראה לי שאנחנו רציניים מדי או בעצם מנסים להיות יותר מדי בשליטה כל הזמן. אז מה אפשר לעשות?איך אפשר להביא למצב שבו נשב ונדבר שטויות, ונצחק וקצת נשתחרר מהעול שלפעמים נראה שלא יורד מאיתנו? בעלי שותה במסיבות וכאלה, אז הוא לפעמים יותר משוחרר. אני לא אוהבת אלכוהול ולא מעשנת ולא עושה שום דבר ש "אסור" וכך יוצא שאין שום צ'אנס מבחינתי קצת להתפרע.

ד"ר אורן חסון
הומור בלי לחץ
29.05.2006 • 01:41

יעל יקרה,
אין ספק שלהומור ולצחוק יש השפעה על מצב הרוח הכללי, ואפילו על מצב המערכת החיסונית שלנו. אני לא בטוח שתשיגי בזה את מה שאת רוצה בהסלמה של דיונים ביניכם, אבל זה יהיה בהחלט יכול להיות בונוס גם כן, לאחר שתצליחו קצת להשתחרר.ייתכן שהדבר הנכון לכם, כדי להשתחרר, הוא סדנאות (יש גם סדנאות לצחוק ולהומור), או לימוד משחק. אפשר לפעמים לנסות להכנס יותר לאוירה דרך קומדיות וסטנד-אפ קומדי, או האזנה למערכונים.אבל בדרך לשחרור מסויים והרפיה של הלוגיקה, ההגיון והאחריות, כדאי שתקחו גם את זה בקלות, ולאהוב את מה שאתם. זה לא צריך להפריע לכם לנסות דברים אחרים, אבל בבקשה, בלי לחץ.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083