פער בתשוקה מינית ונישואים
ענת
חיי מין גרועים
⌄
שלום,
אני נשואה, אמא לשתי בנות. חיי המין שלנו תמיד היו גרועים. אם זה תלוי בי כנראה שכמעט בכלל לא. בעלי סובל מזה קשות. עוד כשהיינו חברים זה לא היה הצד החזק שלי ותמיד הוא הבהיר לי שלא בגלל זה הוא איתי. אבל השנים עברו ונהיה לו קשה עם זה , ואני ממש מבינה אתו. אני יודעת שכל הריחוק שנוצר ביננו נובע מזה, כל המריבות שלנו מתחילות ומסתיימות בגלל זה. למרות שחלק מהאשמה גם עליו. צריך שניים לטנגו. בזמן האחרון זה ממש מקשה על היחסים ביננו ואי אפשר שלא לריב בגלל זה. נהיה מצב ממש מגעיל. ניסיתי להסביר לו מה יכול כן לעזור אבל הוא לא ממש מפנים.אין ביננו יותר מידי פתיחות בנושא הזה ודווקא בגללי יותר. אני לא יוזמת , הכל הוא. אני יודעת שהכל ישנה את הזוגיות שלנו אם זה ייפתר. חשבתי שזה אולי בגלל הגלולות שאני לוקחת. אני לא יודעת . אני ממש מתביישת לקבל עזרה בנושא הזה.אני חייבת לציין שהוא בן אדם טוב, פשרן ובעל מקסים. הוא ממש לא הטיפוס הבוגדני, אבל אני חוששת שבסוף הוא יעזוא אותי בגלל זה או יבגוד בי ואני צצש לא אוכל להאשים אותו. הנישואים שלי מתפרקים וממש עצוב לי.אשמח לקבל עזרה.
ד"ר אורן חסון
אין מיניות
⌄
ענת יקרה,
פער מתמשך בתשוקה המינית אכן יכול להוות גורם שיכול לערער את הנישואים. אני מציע שתתגברי על הבושה, ולכי לטיפול מיני כדי לבדוק מה קורה. כנראה שטוב יותר אם תלכו ביחד לטיפול, אבל אם קשה לך ביחד איתו, אני מציע שאולי תלכי בנפרד קודם, תדברי עם המטפל/ת המיני/ת קודם, ותתייעצי אם ומתי לשתף את בן זוגך בתהליך.מטפלים מיניים תוכלי למצוא באתר של האגודה הישראלית לטיפול מיני, איט"ם.