צורך מיני מוגבר או שליטה דרך סקס?

תאריך פנייה: 03.06.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לימור
יעוץ זוגי או סקסולוג/ית?
03.06.2010 • 15:31

אני נשואה, בת 30, בעלי גרוש, התחתן צעיר ואשתו בגדה בו.יש לנו בעיה ענקית אשר מעכירה את היחסים בנינו.הוא תמיד רוצה סקס ואם חלילה אני מגיבה בשלילה, כי אני עיפה או כי סתם לא כ"כ בא לי, מתחיל סרט נוראי שנגרר ונמשך. הוא לוקח את הצד הנפגע ומתמודד בדרך לא דרך, כמו ברוגז, או לעזוב את המיטה ולעבור לסלון לצפות בטלויזיה, בכל אופן, האוירה מזעזעת ונוראית וכל זה בגלל שמה לעשות, אינני בובה, וגם לי לא מתחשק לפעמים.תגובתו הקיצונית מערערת את ביטחוני במערכת היחסים וגורמת לי להמון עצבות.החלטתי סופית שאנו חייבים יעוץ. שנינו נלך יחד ובמידת הצורך נטופל לבד אך ראשית יחד.שאלתי היא אל מי עלי לפנות? סקסולוג/ יועץ זוגי/ פסיכולוג? ואיך בכלל בוחרים..?מכיוון שטיפול אינו זול כלל אני מעדיפה לפנות לטיפול דרך קופת החולים כללית כך שאם יש המלצה, אשמח לקבלה.תודות.

ד"ר אורן חסון
יצר מיני מוגבר, או שליטה דרך סקס?
05.06.2010 • 10:07

לימור יקרה,
אני לא בטוח שקופת חולים תממן יעוץ מיני, אבל אולי. את יכולה לבדוק את זה. אלא שבאמת מרכז העניינים הוא צורך שלך מול צורך שלו, ושהצורך שלו משתלט. בדרך כלל מדובר ביכולת שלו לראות צרכים אחרים, ולא משנה מה הצורך, פרט לכך שבמקרה הפרטי שלכם, זה מתבטא בצורך המיני שלו. לכן מדובר, בדרך כלל, ביעוץ זוגי. אלא שלפעמים, במקרים חריגים, יש בעיה מינית של צורך בלתי נשלט למיניות, כלומר, מה שמוגדר כ"הפרעה", ואז כדאי להגיע לטיפול מיני. אני לא יכול לומר לך מראש במה מדובר.ואגב כך, רבים מן המטפלים המיניים הם גם מטפלים זוגיים. אם יש לכם בעיה כספית, התחילי במה שאת יכולה להשיג בקופת החולים. בכל מקרה, להערכתי, רצוי גבר, כי בן זוגך עלול להתנגד לאשה "שתבין" אותך, ופחות לגבר ש"יכול" להבין אותו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083