סיום קשר: התמודדות עם אכזבה

תאריך פנייה: 03.06.2010 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אני
עכשיו, אחרי שהתמונה התבהרה- עזרה!!!
03.06.2010 • 15:38

לפני כמה ימים. הובהר לי המצב. הבחור החליט שהוא לא מעוניין בקשר עם אף אחת..זה התחיל בערך לפני חודש. שנינו בערך בני 30.היו אצלי הרבה סימנים, שזה משהו שלא הייה לי בחיים. פרפרים בבטן לא עזבו אותי, התאבון ירד, החיוך תמיד היה על הפנים. משהו עמוק שקשה לי לתאר במילים.הוא מצידו גם הראה סימני התאהבות ומשיכה. העיניים ברקו לו.הינו מדברים בטל', הודעות, פגישות מתוכננות וספונטניות. ממש חלום. החברים של שנינו היו בעד ושמחו בשביל שנינו.הספקנו לדבר על העתיד הקרוב ועל העתיד הרחוק.אנחנו ממש הפכים. בני אותו מזל אבל כמה שאני רגוע הוא היפראקטיבי. יש לי תחושה שזה מה שמנע ממנו להתקדם. מבחינתי לא היתה לי בעיה להיפתח אבל הזמן היה קצר ולא ממש הצלחתי לגרום לו להכיר את מי שאני באמת.המחשבות עליו לא חולפות רוב שעות היום. אני מתארת לעצמי שהוא נבהל כי כל החיים הוא חיפש מישהי כמוני (הוא הודה בזה) ועד שסוף סוף הוא פגש אותי הוא נלחץ וברח.כרגע אנחנו לא בקשר בכלל כבר כמה ימים.איך מסבירים את זה? יכול להיות שהוא עכשיו עובר חשבון נפש עם עצמו?מה שקשה לי להבין זה שחודש שלם הכל היה מושלם ופתאום הוא נעלם.תודה על התגובה!

ד"ר אורן חסון
כשמכירים את המסגרת, ותמונה חלקית
05.06.2010 • 10:44

אני יקרה,
הכרתם מספיק זמן כדי ליצור תדמית ברורה של הצד השני, ואולי של תדמית אוטופית מדי. אני לא יודע אם זה ינחם אותך, אבל את לא מתאבלת עליו, כמו על החלום שלך, שייתכן שהוא נטול חלק גדול מהמגרעות שלו, שטרם הכרת. הכרתם מעט מדי זמן מכדי להכיר זה את זו באמת. בדיעבד, התברר שההיפר-אקטיביות שלו יציבה פחות מהשלווה שלך.אני לא יכול לדעת מה קרה לו, כי את לא מכירה אותו מספיק כדי להכיר את כל הפאקים הקטנים או הגדולים שיש לו. אני לא יכול לדעת מה גרם לו לברוח. אלא שאני מתקשה להאמין שהוא ויתר על קשרים בכלל. אולי עכשיו, באופן זמני, כי הוא מבואס שזה לא הלך אם גם לו היו ציפיות גדולות כמו שלך, ואולי, בגלל שהוא רוצה לפגוע בך פחות, הוא מפגין שהוא מבואס מאד, ולוקח את האחריות על עצמו. במוקדם או במאוחר, זה יחזור לו, והוא יחזור לחפש קשרים אחרים.גם את. גם אם מנוסה יותר, חוששת יותר, וזהירה יותר. שזה אולי פחות טוב. הרבה יותר נכון לבוא לקשר אופטימיים, כי הקשר זורם נכון יותר ונתון פחות לטלטלות כשמוכנים להתמסר יותר, וכשלא חוששים מפגיעה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אני
כשמכירים את המסגרת, ותמונה חלקית
05.06.2010 • 12:41

תודה רבה על התגובה!יש לי שאלה נוספת: במקרה והוא מתקשר, איך לדבר איתו?

ד"ר אורן חסון
תובנות חלקיות
07.06.2010 • 02:24

אני יקרה,
יש המון אפשרויות באשר למה שקרה לו, ולכן אני לא יכול אפילו לומר לך אם שווה לנסות. אני לא יודע. ועד שאת לא בטוחה שהוא ידבר איתך בכנות כאשר תשאלי אותו בכנות, גם את לא תדעי.למשל, ראי את השאלה שמיד אחריך (של דוד), ותראי נקודת מבט של הצד השני. האם זה מה שקרה לגבר שיצאת איתו? - לא יודע. אולי משהו דומה, ואולי משהו אחר לגמרי.ראי גם את השאלה של אפרת, עוד שתי שאלות למעלה, ואולי גם היא תיתן לך תובנות חלקיות באשר למה שאת אמורה לעשות. כפי שאמרתי, האפשרויות רבות. ואם לא הולך, מתישהו תצטרכי לשים את זה מאחורייך. ו"זה" זה לא הגבר הזה, זה התקוות שהיו לך שהפעם זה היה זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083