בן זוג תלותי או שתלטן: מה לעשות?
רבקה
תקשורת לקויה
⌄
שלום
אנחנו נשואים 5 שנים +שתי בנות התקשורת שלנו מאוד לא נעימה תמיד עצבים בבית הוא רוצה שאני ישב לידו או במקום לשבת אם חברה אז תשבי איתי אם חברה את יכולה לדבר שעות ואיתי לא כל דבר מפריע לא אני מרגישה שהוא אובססיבי מאוד כל דבר הוא כאילו רוצה שליטה מלאה עליי לכוון אותי על חוטים כשאני נפגשת אם האחיות שלי פעם בחודש ערב נשים הוא כועס מדוע לא גם בעלים אנחנו אוהבות לצחוק ולהיות בלי בעלים זה מאוד נחמד מה אני צריכה לעשות אנחנו מאוד אוהבים וחשוב לנו לא לפרק את המשפחה תודה מראש
ד"ר אורן חסון
בידוד ושתלטנות
⌄
רבקה יקרה,
אני תוהה אם מדובר בבן זוג תלותי, שצריך אותך כל הזמן, או בבן זוג שתלטן, שרוצה אותך לעצמו בלבד (ולפעמים זה אותו הדבר), או אולי בבן זוג שעושה איתך חשבונות של מי צודק יותר ומי צודק פחות, ובמקרה הזה – גם על חשבון הקשרים שיש לך עם חברות ועם האחיות שלך.במצב העניינים הנוכחי, התחושות הלא טובות שלכם, ואולי בעיקר שלך, רק יחמירו, וככל שתנסי להתנער מהשליטה שלו ולהשיג מעט חופש לעצמך, הוא ינסה להחריף את האמצעים שבהם הוא משתמש כדי להשתלט עליך. את בודאי יכולה לראות את זה בתהליך שהיה עד היום. מכיוון שאת אומרת שיש גם הרבה עצבים ביניכם, ותקשורת מאד לא נעימה, אני חשוב מאד שתגיעו לייעוץ זוגי, כדי לטפל במערכת היחסים שלכם, ויפה שעה אחת קודם. ככל שתדחו את הפתרון, ולא משנה באיזו דרך, כך יהיה קשה יותר לפתור זאת אחר-כך.