צורך להתנסות בקשר: מה לעשות?
לין
בעיות של קשר ארוך
⌄
שלום
!אני בת 23 וחבר שלי בן 24- אנחנו יוצאים כבר יותר מ- 5 שנים ולאחרונה בגלל שהתחלנו ללמוד עברנו לגור ביחד בדירה שכורה - אנחנו גרים ביחד רק באמצע השבוע ובסופי שבוע חוזרים הביתה.לפניו היו לי שני קשרים ארוכים של שנה וחצי ושנה ולדעתי הקשר הזה הוא אחד הקשרים הבריאים שהטובים שהיו לי. עוד כשהתחלנו לצאת החלתנו שאנחנו רוצים להיות ביחד כדי להנות כלומר אנחנו לא אוסרים שום דבר אחד על השני - אני יכולה לצאת עם חברות חברים ידידים כלומר אנחנו די סומכים אחד על השני ואם יש משהו שמפריע אז תמיד מדברים על זה ובקיצור אני מאוד נהנית מהקשר.אחרי שעברנו לגור ביחד יצא כך שאנחנו ביחד דווקא בימים הכי לחוצים של הלימודים ולכן התדירות של יחסי מין שלנו קצת ירדה וגם התשוקה כי אנחנו (בעיקר אני) רוב הזמן עייפים ותמיד צריך לקום מוקדם בבוקר וכו'.. אבל אנחנו מודעים לזה ומנסים לפעמים להקצות לנו זמן איכות בצהריים כדי סתם להיות ביחד ולא בלילה כשאנחנו כבר עייפים.בכל מקרה, הבעיה היא שאתמול בלילה הרגשתי שמשהו מטריד את חבר שלי ושאלתי אותו למה הוא מוטרד ? ובהתחלה הוא אמר לימודים תקופת מבחנים ואז אמר שהוא גם קצת מרגיש מועקה לגבי היחסים שלנו . הוא אמר שהוא מרגיש כלוא ושהוא לא רוצה להפרד כי הוא אוהב אותי אבל נורא עצוב לו שהוא מרגיש כך כי הוא רוצה להרגיש את זה. הוא גם אמר משפט כמו:" אולי נפגשנו מוקדם מידי.." .אני אישית מאוד מבינה את זה כי גם אני לפעמים מרגישה שאולי אני מפספסת ריגושים אחרים אבל בכל פעם אני רואה שבאמת הוא הבחירה המושלמת בשבילי ושכל דבר אחר זה יכול להיות מרגש רק ליום או יומיים..שאלתי אותו אם יש משהו שאני יכולה לשנות או לעשות , הצעתי לו אפילו אולי שינסה דברים אחרים אבל הוא לא רוצה לעשות את זה בזמן שאנחנו בקשר כי זה לא יפה כי יש לנו חברים משותפים וזה דברים שתמיד מתגלים ולהיפרד הוא גם לא רוצה כי הוא אוהב אותי..אז אני ממש לא יודעת מה לעשות - קשה להיות בקשר עם מישהו שמרגיש כלוא למרות שהוא יוצא ומבלה עם חברים ולומד עם ידידות וכו'..חשוב לציין שלפני לא ממש היו לו קשרים רציניים ארוכי טווח -מקסימום חודשיים שלוש, אולי בגלל זה הוא מבולבל..מה אני יכולה לעשות? מה בכלל עלי לעשות? אני לא רואה סיבה להפרד כי לי טוב בקשר הזה..
ד"ר אורן חסון
קשר יפה וסימביונטי, אבל ראשון.
⌄
לין יקרה,
לפעמים באמת תזמון נכון יש לו חשיבות מרובה. יש לו צורך להתנסות, כפי שגם לך יש מדי פעם, וכפי שלמרביתנו יש, מדי פעם, וכנראה שהצורך שלו גדול יותר בגלל שהוא עוד לא עשה זאת. זאת בעיה שאין לה פתרון טוב, אלא אם הוא יצליח להתגבר על הצורך הזה. יש גברים או נשים שפותרים את הבעיה הזו בחשאי, מבלי לערב את בן/בת הזוג שלהם.אני חושב שמה שסיפרת מעיד על כך שהקשר ביניכם הוא קשר יפה וסימביונטי, עד שהוא יכול לספר לך שיש לו בעיה בנושא כאוב כזה. זה כשלעצמו אינו דבר פשוט, וגם היכולת האמפתית שלך להבין אותו ראויה לציון.אם הנושא הזה יהפוך להיות משהו חשוב, אתם יכולים לקחת הפסקה של מספר חודשים (נגיד, ארבעה), ולהתנסות, ובתנאי שלא תשובו לספר זה לזו מה קרה לכם בזמן זה. בדרך כלל הגילוי הזה מזיק, בגלל שהוא מעורר את הקינאה. אבל דעו לכם שהפסקה כזו של מספר חודשים עלולה, בהסתברות גבוהה למדי, לגרום לכך שגם לא תשובו להיות ביחד אחר-כך.