צורך בקשר: מה באמת קורה?
ee
עצוב לי
⌄
ד"ר שלום וברכה,כרגיל שקשה לי אני פה כותבת לך וכרגיל אתה עוזר בדרך הטובה ביותר, אז תודה.אני בת 23 בן זוגי בן 25. יוצאים כ4 חודשים.אני אוהבת אותו מאוד. הייתי בהמון קשרים קצרים וארוכים בחיי ולדעתי הוא הגבר שחיפשתי עד עכשיו. לא האמנתי שאתאהב שוב אחרי האהבה הראשונה וראיתי איתו שזה קרה. ואפילו אהבה גדולה וטובה יותר.הבעיה העיקרית שלי זה שהוא עובד כל יום עד 1 בלילה. (כולל שישי שבת)היום שלנו מתחיל ב2 בלילה במקרה הכי "זריז" שיוצא לו , אנחנו לא נפגשים כל יום כי לפעמים אחרי העבודה הוא עובד למחרת בוקר והפגישה מיותרת.הוא בא אליי או אני אליו. כמובן שהוא עייף,וגם אם הוא לא, אני כבר כן .קמה בבוקר הוא הולך או אני. ומרגישה שהפגישה הייתה סתמית . הגעגוע שהיה לי איתו לפני שהתראנו נשאר אותו דבר גם אחרי שהיתראנו.רוב הזמן שלנו יחד מתבזבז בשינה.כדי לקבוע לצאת איתו למקום כלשהו צריך להודיע לו "שבוע מראש" כדי לא לתת את המשמרת וגם היציאה הזאת מאולצת מידיי כשמארגנים אותה כ"כ מראשדברתי איתו כמה וכמה פעמים שהייתי רוצה לבלות איתו יותר ושהוא עובד יותר מידיי אך לא ממש נעשה משהו בנידון .אני אוהבת אותו מאוד. 99 אחוז מהזמן מתגעגעת אליו. בגלל שאין לו כ"כ זמן לדבר כשהוא בעבודה הוא זה שמתקשר כשיכול בערך פעמיים ביום. פעם אחת סתם להראות נוכחות ופעם שנייה לומר לי לילה טוב אם לא ישנים יחדאתה בטח שואל את עצמך מתי הספקתי להתאהב בו? זה היה מאוד מהיר וקל. וכבר בפגישות הראשונות שלנו קלטתי באיזה בן אדם מדובר ..הוא חסר לי רוב היום, השיתוף הספונטניות שבשיחות והמפגשים העמוקים יותר.עצובה ומתוסכלת מאוד מהמצב.
ד"ר אורן חסון
הדרכים שאת חושבת עליהן
⌄
eeיקרה,
קראתי במה שכתבת את הצורך שלך. את רוצה להיות איתו יותר, וזה מובן. בעיקר כאשר זו תחילת קשר, הבחור מוצא חן בעינייך, וחשוב לך לדעת, ובעיקר גם להרגיש שאכפת לו ממך, כי את לא רוצה לבזבז את זמנך אם הוא לא כל כך מעוניין. אבל לא קראתי במה שכתבת דבר על הצורך שלו: האם הוא הולך לעבודה שלו במינון שהוא הולךכדי להימנעמלהיות איתך? האם הוא הולך לעבודהכי הוא מעדיף לעבודמאשר להיות איתך? האם הוא הולך לעבודה במינון שהוא הולךלמרותשהוא רוצה להיות איתך?מה מניע אותו? מה מלחיץ אותו? מהן האמביציות שלו? את אומרת שקלטת באיזה בן אדם מדובר. אני מניח שאת מדברת על אדם איכותי, כשאחריות וחריצות הם חלק מהאיכות הזו. אז למה הוא כך?ויתכן שאת לא מספרת לו את הדבר הנכון. דיברת איתו שאת רוצה לבלות איתו יותר. אבל זה לא זה. כלומר, לא בדיוק. אולי כדאי שתגידי לו שהוא מאד מוצא חן בעינייך, ושאת צריכה ביטחון שגם את מוצאת חן בעיניו. ואת צריכה להרגיש את זה, ולא רק לדעת באמירות. שיידע. ואולי הוא ימצא דרכים להראות לך, גם אם אלו לא בהכרח תהיינה הדרכים שאת חושבת עליהן.
eא
הדרכים שאת חושבת עליהן
⌄
תודה רבה , בדיוק לפני שהחזרת תגובה דברתי איתו על זה שאני באמת רוצה להיות איתו יותר (כפי שציינת שרואים את הצורך שלי בזה דרך ההודעה)הוא לא עובד כדי להמנע מלהיות איתי. רואים את הרצון שלו להיות איתי.לפני שיצאנו הוא גם עבד יותר כפולות וכעת כמעט ושלא .אבל עדיין הייתי רוצה להיות איתו יותר, בשעות הגיוניות יותר.לדבריו זה זמני.לי נשאר רק לקוות (:תודה רבה ד"ר .
ד"ר אורן חסון
סבלנות ואמון
⌄
eeיקרה,
אני שמח שהחלטת להיות קצת סבלנית יותר. כי כך זה נראה, מבינה? שאת רוצה, שאת כן מבינה, אבל שאיבדת סבלנות. אחרי הכל, את רוצה לוודא שהוא רוצה ושתהיו ביחד. את רוצה לוודא את קיום ההתחלה, כלומר, שהוא רוצה בך, והוא אולי רוצה לוודא את קיום ההמשך - את היכולת הכלכלית, את הבסיס לחיים משותפים עם בת זוג, ואת ההצלחה והיציבות הקיומית שלו. וכאן נוצר ביניכם פער. לכן הייתם צריכים לדבר, ולכן את צריכה להיות יותר קשובה לו. להסביר לו שאת רוצה לוודא את הקיום הזוגי שלכם, ושאת מוכנה להיות סבלנית אם תדעי שזה גם מה שהוא רוצה. ואם כן, אז יש לך בן זוג חרוץ, אחראי, שמוכן להתאמץ כדי להגיע לעתיד טוב יותר, גם אם בטווח הקרוב והמיידי זה דורש ממך סבלנות ואמון - שזה לא תמיד קל.