ניהול מצב כלכלי בזוגיות

תאריך פנייה: 15.02.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
ניקיטה
הילדים שלו
15.02.2011 • 09:00

ד"ר אורן חסון שלום רב,לבעלי 3 ילדים מנישואים קודמים. לפני כמה חודשים גרושתו תבעה העלאת מזונות בגלל שלקח אותם רק בחלק מהסדרי הראייה (נוצר לה בגלל זה עול כלכלי, המסכנה...) וקיבלה תוספת, למרות שחשבנו שלא מגיע לה.לאחרונה בעלי לוקח את הילדים יותר ממה שסוכם עליו בחוזה החדש והדבר מוציא אותי מדעתי בגלל הרעש שהם עושים, הבלאגן, הלכלוך, תשומת הלב שדורשים והכי מעצבן זה שהם לא מפסיקים לאכול כל הזמן שהם אצלנו, כאשר מצבנו הכלכלי לא טוב וכשאני קונה בסופר אני מחשבת כל פריט (אין לנו חשבון משותף, כל אחד בבית אחראי על הוצאה אחרת).ברצוני לציין גם שפעם הוא היה מפרנס יותר והיום אני מרגישה שמירב כספו הולך לבית ההוא. מזונות בגובה השמיים פלוס חוגים, פלוס דברים שהוא קונה להם כשהם נפגשים פלוס ההאלכה הבלתי פוסקת כשהם אצלנו.יש לנו גם בת משותפת שכל הוצאותיה נופלות עלי !אנו גם מנסים לעשות עוד ילד, אבל בינתיים זה לא רלוונטי.אני מאוד פוחדת לדבר איתו על הילדים שלו כדי שלא יחשוב שאני מנסה לחבל ביחסים ביניהם.אודה לך אם תייעץ לי מה לעשות.ניקיטה

ד"ר אורן חסון
הכסף שלכם
15.02.2011 • 23:39

ניקיטה יקרה,
את צודקת בחששות שלך. אז אם כך, אולי לא כדאי שתדברי על הילדים. דברי איתו ישירות על המצב הכלכלי. שהוא יגיע בעצמו למסקנות שלו איך להתמודד, ושאם הוא יחליט שהוא מצמצם בהוצאות שלו עליהם או על גרושתו, שזו תהיה החלטה שלו בעקבות הבנתו את המצב. את נסי רק להתייחס למצב שלכם, ולמשמעות שיש למצב הכלכלי של התא שלכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ניקיטה
חוסר שיתוף הפעולה שלו
16.02.2011 • 10:00

כבר ניסיתי להתייחס למצב שלנו. בזמנו, בלי קשר לילדיו, אמרתי לו שמצבנו הכלכלי צריך שיפור והצעתי לו לתבוע הפחתת מזונות, אך פסל אופצייה זו.הצעתי לו לחילופין לעבור לדירה זולה יותר, אך פסל גם אופצייה זו.הצעתי לו גם לצאת לשליחות בחו"ל מטעם העבודה שלי ונחש מה ? גם את זו פסל.אמר שלא חסר לו כלום בחיים. שאיפותיו הכלכליות שונות משלי.קשה לי עם המצב והייתי רוצה, בעקבות שאיפותיו הכלכליות הנמוכות, שינתב את העזרה הכלכלית יותר לבית המשותף שלנו ופחות לבית אחר.