איפוק בזוגיות: איך להתמודד?
נונית
יחסים לא פתורים
⌄
שלום
אני בת 26 ויצאתי לא מזמן מקשר שנמשך שנתיים ועלה על סרטון. איך יצאתי? הכרתי בחור חדש, בן 23.5. הוא בהתחלה היה חמוד ומפנק, וגם הוא יצא כחודש לפני כן מקשר בן שנה וחצי (היו מאורסים). לאחר כשבועיים הוא "יצא" עלי ועשה רשימה של כל מה שמפריע לו בי. שזה היה בעיקר גיבוב של שטויות. הוא רצה לחתוך. נתתי לו להירגע ופייסתי אותו. לא עבר שבוע, והוא מודה בפני שהוא מרגיש שהוא לא תורם מספיק לקשר ולא מרגיש צורך להיות איתי, אבל כשאנחנו ביחד, כיף לו. אמרתי לו שאני גם יצאתי מקשר וגם לי קצת קשה (אני גם לומדת ועובדת) ונוח לי לקחת דברים לאט. למחרת ניסיתי להשיג אותו על מנת לברר עימו כמה דברים שלא הסתדרו לי לגבי מה שהוא אמר, והוא פשוט פתר אותי מכל הנושא ע"י כך שהוא פשוט "זרק" אותי שוב. אחרי כמה ימים של כאב ודיכאון - כל הרגשות שלי התחלפו בכעס וזעם. אני עובדת איתו וכמעט כל אינטראקציה ביננו הופכת למריבה סוערת וחסרת טעם. וזה ממש לא האופי שלי וגם לא שלו...אני לא יודעת מה לעשות. איך אני מפסיקה לכעוס? איך אני מפסיקה את הויכוחים האלה?
ד"ר אורן חסון
איפוק
⌄
נונית יקרה,
לכאורה זה הכי קל, לא? כי אם אתם כבר לא זוג, יש נושאים שאינכם צריכים לדבר עליהם. מישהו מכם, או את או הוא או שניכם מצית מדי פעם את הפתיל. אם זו את – אז למרות הכעס, ולמרות הרצון העז שלך "להכניס לו בקטנה", תלמדי להתאפק. ואם זה הוא – אמרי לו, על ההתחלה כשהוא עושה זאת, שירד מזה, ואל תשתפי פעולה ואל תעני.הקושי שלכם שאתם לא יצאתם זה מעיניו של זה, ונמצאים הרבה ביחד, ולכן אינכם יכולים להפסיק לדבר בכלל. לכן, דרגת האיפוק הנדרשת מכם יותר גבוהה.
נונית
נכון... אבל...
⌄
קשה לי להתאפק כי אני מוצאת את עצמי כועסת כל הזמן עליו. אני חושבת עליו המון, על גבול האובססיביות, ורק כעס עולה בי. ואתה יודע איך זה, אני מתחילה לנהל דיאלוג פנימי איתו. דיאלוג מאוד כועס. איך הוא בכלל העיז להתחיל איתי ולזרוק אותי תוך חודש ולהשאיר אותי ככה?.. המומה ופגועה.וזו זכותו, אני יודעת. אבל הכעס שלי מאוד לא רציונלי. אני לא רציונלית.איך אני גורמת לזה להפסיק?...
ד"ר אורן חסון
ללמוד מזה
⌄
נונית יקרה,
אני מבין את הפגיעה שלך, ואת הקושי שלך שלא להגיב. מצד שני, אם את לא מצליחה לשמור על עצמך מול אדם שהיית איתו רק זמן קצר, מה יקרה אם תכעסי על בן זוגך שלך? לא הגיע הזמן להתחיל לשלוט בזה? – בסופו של דבר, במידה רבה זו החלטה שלך ואחריות שלך. אם תביני שיש לך בעיה עם זה, והיא שלך(!), לא שלו, שאת צריכה להתמודד איתה כדי שיהיו לך חיים טובים יותר וזוגיות טובה יותר, תוכלי להשתמש בהזדמנות הזו כדי ללמוד. ואם תיכשלי פה ושם, לא נורא – כי זה לא באמת יקלקל לך משהו חוץ ממצב הרוח. תלמדי מזה.