פתרונות למצוקה: מה הכי טוב עבורך
תמי
לגור עם חמותי
⌄
שלום,
מזה שנה וחצי אני מאוהבת בגבר מדהים. אנחנו עברנו לגור ביחד תוך חודש. בהתחלה זה היה יום אצל ההורים שלו ויום אצל שלי ודיברנו על לעבור לגור לבד , אבל כעבור חצי שנה אבא שלו נפטר והכל השתנה. עכשיו רוב הזמן (5 פעמים בשבוע) אנחנו אצלו בבית והשאר אצלי.אנחנו מתכננים להתחתן ולעבור לגור סופית עם אמא שלו (63). יש לציין שגם אחיו גר איתנו בבית , אך גם הוא חצי מהשבוע לא בבית. תמיד היה לי קשה להסתדר עם אמא שלו, ולאחרונה זה ממש קשה. יש לציין שאין סיבה מוגדרת למה קשה לי איתה אולי זה כי היא בנאדם לא קל ויש לה מצבי רוח ,ואולי כי אני בנאדם לא חברותי, אני לא יודעת, אבל משהו בטוח לא מסתדר.אני רבה המון עם ארוסי על דברים שהיא עושה או לא עושה ובכל פעם המריבות קשות יותר ויותר, אפילו הגעתי למצב שעזבתי את הבית (לחצי שעה, לא היה לי לאיפה ללכת...) אני פשוט הפכתי להיסטרית והכל מפריע לי ואני הולכת עם פרצוף חמוץ כל הזמן. אני פשוט חולמת על בית משלי שאף אחד לו יגיד לי מתי לשטוף כלים ואיפה לשים דברים ושאני לא אתבייש להתלבש איך שאני רוצה בבית, כי חם לי.... אני לא חושבת שזה נכון להתחתן ככה והצעתי לו שנעבור לגור לבד כל עוד אחיו בבית, ונבקר אותה כמעט כל יום כדי שלא תהיה לבד. ארוסי לעומת זאת מפחד מאוד (כנראה בגלל מות אביו) שיקרה לה משהו והוא לא רוצה לעזוב אותה לבד. אני מבינה את הדילמה שלו והוא מבין את שלי ,אבל זה לא עוזר לנו. הוא אומר לי שהוא יחשוב על זה ועמוק בפנים אני יודעת שהוא לעולם לא יעזוב אותה כי היא לא תרצה, וכי הוא מפחד.השאלה המתבקשת היא במידה והוא ירצה להישאר עם אמו, האם עליי להישאר איתו ולתמוך בו ולקוות לטוב או שעליי לעזוב אותו? אתמול הוא גם הציע לדחות את החתונה ואני לא חושבת שזה רעיון טוב, לדחות למה? מה ישתנה? המצב הזה מאמלל אותי אני בוכה יום ולילה ואין לי מנוחה. אנא עזור לי, אני באמת צריכה עצה אני רוצה להיות אישתו, אבל אני מפחד לאמלל אותו את אמא שלו ואת הילדים שלו ,אם וכאשר יהיו....
ד"ר אורן חסון
הפתרון הטוב ביותר עבורך
⌄
תמי יקרה,
אין שום סיבה בעולם שתמשיכי לבכות יומם ולילה. כל פתרון שיוציא אותך מהבכי הזה, הוא פתרון טוב. גם אם הוא פתרון רע... כלומר, אין לך פתרון שכולו טוב. לפנייך רק פתרונות "רעים". בחרי את זה שהוא פחות רע, כי הוא הפתרון הטוב שלך. ואת זה את צריכה לקבוע. את צריכה להיות אגואיסטית מספיק כדי להבין מה הכי טוב לך במצב הנוכחי, וללכת עם זה כשאת שלמה יותר, כי זה הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות. שזה אומר או לחיות עם אמא שלו כי זה הדבר הטוב ביותרעבורך, ולהשלים עם זה כי זה הדבר הטוב ביותרעבורך, או לצאת מהבלגן, כי זה הפתרון הטוב ביותרעבורך, או אם את מעדיפה את הפתרון השני על הראשון, להציב בפני בן זוגך קודם אולטימטום ברור, שאת לא יכולה לגור אם אמו ביחד, ואו שתמצאו פתרון שיהיה מקובל יותר גם עליך, או שתצטרכי להסיק את המסקנות, עם כל הכאב, כי זה יהיה הפתרון הטוב ביותרעבורך. ברור גם שאם תחליטי לחיות עם אמו כנגד ההבנות שלך שזה הפתרון הטוב ביותר עבורך, ואם תמשיכי לבכות יומם ולילה, לא רק את תסבלי. מכאן, שהפתרון הטוב ביותר עבורך הוא כנראה גם הפתרון הטוב ביותר לבן זוגך, למרות הכאב.