פתרונות למחסור בזמן במשפחה

תאריך פנייה: 30.07.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ר
שיפור התקשורת בזוגיות???
30.07.2005 • 09:55

לד"ר חסון שלום !ראשית מחמאות לפורום רציני ומעמיק ,זאת הצצה ראשונה שלי בפורום ,והתרשמתי לטובה.אני נשואה 16 שנים +3 ילדים . התקשורת ביני לבין בעלי היא רחוקה מלהיות טובה . בגלל המצב הכלכלי הקשה שנקלענו אליו בשלושת השנים האחרונות הגענו למצב בו אני עובדת משמרת בוקר משמונה עד ארבע ואישי עובד משמרת לילה מארבע עד ארבע לפנות בוקר (כולל שבתות וחגים). אנחנו נפגשים רק שעתיים ביום בין שבע לתשע בערב ,שעות ההפסקה שלו .בשעתיים אלו אישי בוחר לראות חדשות בטלווזיה לשחק במחשב וכדומה. למרות בקשותי החוזרות להפוך שעתיים אלו לשעות איכותיות לחיזוק הזוגיות והקשר ביננו ובין הילדים אישי חושב שחדשות זה יותר חשוב.ושאלתי היא : מה עושים כדי לשפר את התקשורת בין בני זוג ? כיצד לגרום לבין זוגי לרצות לדבר ולחזק את הקשר בינינו שהולך ומתרופף ולהבין שכך אנחנו צועדים קדימה .

ד"ר אורן חסון
מה לעשות כאשר אין זמן?
02.08.2005 • 16:29

ר יקרה,
הפתרון יכול להיות מאד פשוט, וכל מה שצריך הוא 600 ₪ (בערך), וקצת רצון טוב. זמן המחשב של בעלך יכול להפתר במסגרת זמנו הפנוי הנוסף, כשהוא לבדו בבית. זה לא אומר שהוא אינו יכול לעלות על המחשב בשעות "שלכם", אבל הוא יכול להרשות לעצמו לצמצם את זה למינימום, אם ירצה. הבעיה הקשה יותר היא זמן הטלוויזיה. האיש שלך רוצה להיות מעודכן, ואפשר להבין אותו, ובשעות הללו זה בדיוק זמן החדשות. אלא שאם תקנו מכשיר וידיאו (כאמור, המחיר היום ממש לא בשמים, וגם פחות ממה שכתבתי למעלה), אזי אפשר, לפחות בחלק מהזמן הזה, להכניס קלטת ריקה פנימה (עוד 10 ₪), ולהקליט, ולראות בשעות שנוח לו, למרות שאין לו הרבה שעות. כך שעניין זמן הטלויזיה, הוא דבר פתיר. הרצון הטוב קצת פחות. אלא שהעדר הרצון הטוב יכול לבוא גם מהצורך שלו לצאת מלחצים בעבודה ולהיות לבד, או מהצורך להתנתק מכם, משום שאת והילדים אינכם קלים לו. אולי לא בגללכם אלא בגלל נטל האחריות, שהוא מעדיף קצת להתעלם. וגם אם הבעיה לא באמת נעלמת, הוא מקבל את האשליה שכן.וכאן התפקיד שלך. בנוסף להצעות שהצעתי, הקלי עליו ככל שאפשר את "החזרה הביתה". שיהיה לו מעניין, שלא ירגיש לחוץ, ושירגיש רצוי. לא תפקיד קל כשאת רוצה שגם ישתתף במטלות הבית, אבל אם את מדברת על זמן איכות עם הילדים, או על זמן לשבת ולדבר איתך, את יכולה לנסות להקל עליו בדרכים שונות. ובין היתר, לא להחליט שכל ערב ייראה דומה, אלא לשבת איתו ולתכנן חלוקת ערבים. חלק מהזמן עם הילדים (ביחד או לחוד), חלק מהערבים להקדיש בעיקר לך, וחלק מהזמן להיות עם עצמו ועם הטלויזיה. שיקבע את הימים החשובים לו, ואת הסדר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083