פתרון ריב זוגי: מה עושים?

תאריך פנייה: 17.11.2009 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
חן
משבר-ריב עם חברה
17.11.2009 • 17:18

אוקי אז ככה, קוראים לי חן , מצפון הארץ לפני חמישה חודשים הכרתי מישהי היתאהבתי בה והיא בי.כשהיחסים פורחים אני הבן אדם הכי מאושר בעולם, כשאנחנו בריב או קרה משהו אני נכנס למצב רוח רע, ומצב הרוח שלי תלוי רק בה, אני לא רוצה שזה יהיה ככה אך אני לא שולט בזה.בכל הריבים שלי איתה, בין אם אני אשם או היא אשמה, גם כשאני יכעס עליה, היא תמיד תעביר את זה למצב שהיא נפגעת והיא כועסת ואם אני לא ילך להשלים איתה אז מבחינתה שישאר ככה, כאילו לא איכפת לה למרות שאני יודע שאיכפת לה.אתמול דיברתי איתה ורציתי להיפגש איתה מכיוון שהיום היא יצאה לטיול שנתי, היא אמרה שאין לה כוח, אמרתי לה שאני רוצה לראות אותה בסוף היא הסכימה.איך שנפגשתי איתה(אני חייב לציין שהיא גרה מרחק של חצי שעה ממני בנסיעה) היא כל הזמן קירקרה שהיא עייפה ורוצה הביתה,הצעתי לה לבוא אלי , או לבוא אלי להישאר אצלי קצת ואז אני יקפיץ אותה הביתה, והיא מבחינתה אמרה לי לבוא אליה או שהיא כבר תיסע ברכבת הביתה.בסוף כל אחד פנה לדרכו בלי ריב מיוחד.לא יודע למה, ואני יודע שיצאתי לא בסדר, יצאתי עליה קצת יותר מידי ואמרתי לה שלא איכפת לה ממני כמו שלי איכפת ממנה..ושהיא מבחינתה לא היה לה בעיה לראות אותי לפני שהיא יוצאת לטיול של שלושה ימים , כנגד היא אמרה לי שהיא ישנה אצלי יומיים רצוף ולפני זה אני ישנתי אצלה יומיים רצוף(זה נכון), אני מבין אותה אבל עדיין לדעתי אם היא נוסעת לשלושה ימים היא אמורה לרצות לראות אותי.אני זה שכועס עליה כביכול..ועל מה, על זה שאני רוצה לראות אותה יותר (לא סיבה רע), כמובן שהיא הצליחה להטות את הכף ועכשיו היא כועסת עליאני יודע שיצאתי קצת ילד קטן וקטנוני, ושכנראה פגעתי בה ועוד יום לפני הטיול השנתי האחרון שלה שהיא אמורה הכי להנות בעולם(היא י'ב),אני גם י'ב אך לא אותו בית ספר.היום ניסיתי לדבר איתה אבל היא משחקת אותה כאילו הכל בסדר מבחינתה ושהיא קצת נפגעה אבל היא כבר לא כועסת ושעבר לה.מהכרות שלי איתה חמישה חודשים, זה אף פעם לא עובר לה עד שאני לא רואה אותה יום אחרי הריב , רב איתה שוב ואז שובר את הריב בנשיקה מטורפת.עכשיו מצד אחד אני מפחד שרבנו, יש לה שלושה ימים לחשוב על הכל בלי שאני יכול לעשות משהו ולהיות שמה והרגיע אותהאני מפחד לאבד אותה, לא יודע מה לעשותנ.ב.- בבקשה להשאיר את האימייל חסום

ד"ר אורן חסון
גם ממצב חדש אפשר ללמוד
18.11.2009 • 18:32

חן יקר,
אם אתם לא יכולים להתראות שלושה ימים, אז מן הסתם לא תוכל מחר לריב איתה שוב ולפתור את העניין בנשיקה מטורפת, כפי שעשית עד עכשיו, אלא רק עוד שלושה ימים. אלא שבינתיים, אתה בחרדות שמא שלושה ימים זה יותר מדי, והכעס שלה לא ידעך, ושתחזור כועסת כל כך, מהשלושה ימים האלה, עד שלא תרצה לראות אותך.ואולי, אם ממילא לא תתראו שלושה ימים, כדאי לקחת את השלושה ימים הללו הם סוג של מבחן, עד כמה היא רוצה אותך? אולי היא לא רוצה אותך מספיק, אם הכעס שלה עליך יגבר על האהבה שלה אליך או על הרצון להשאר איתך? ואולי האהבה שלה אליך לא חזקה כדי שהגעגועים אליך יקטינו את הכעס שלה? יכול להיות שהיא תפתיע אותך לגמרי, ואז תבין שלא חייבים לפתור ריב אחד בריב אחר, אלא יש גם פתרונות אחרים. זה מצב חדש. תן לזה זמן, ולמד אותו.ובינתיים, בין לבין, אני מתאר לעצמי שיש טלפונים סלולריים. אני לא בטוח שזה רעיון טוב לריב מריבה גדולה בטלפון, כי קשה לסיים אותה בנשיקה, אבל אולי אפשר לשוחח שיחות טובות, כאילו הכל בסדר?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
חן
גם ממצב חדש אפשר ללמוד
18.11.2009 • 23:37

קצת מצחיק אותי(או מוזר לי) שיש אנשים שאשכרה מבינים תראש שליאת הפחדים שעוברים בי וחרדה, כנראה לא סתם מופיע לך ד"ר לפני השם (מחמאה קטנה ממני)היום דיברתי איתה בטלפון ובאמת זה התחיל כשיחה רגילה כאילו הכל בסדרואז באמצע השיחה היא זרקה לי עקיצה "כנראה טוב לך השלושה ימים האלו " אמרתי לה שממש לא ושאני מתגעגע אליה, ואז היא קצת פרקה ואמרה שיצאתי בן זונה(סליחה) ושגרמתי לה לבכות , וכשהיא תחזור יש לנו על מה לדבר. ועל זה שהיא לא מתקשרת ולא שומרת על קשר רק אני מתקשר היא אמרה שמגיע לי שאני ירגיש אשם קצת.בסוף השיחה אמרתי לה "אני אוהב אותך קוקי" והיא פשוט אמרה לי "בי" אדיש כזה כאילו לא איכפת להתחילתו של הסוף?

ד"ר אורן חסון
תחילתו של סוף החרדות?
19.11.2009 • 00:46

חן יקר,
תודה על המחמאה...אם תחשוב שזו תחילתו של הסוף, זה יהיה תחילתו של הסוף. אם תצליח להניח לחרדות ולהתנהג רגיל, כאילו הכל בסדר, הסיכוי שיהיה בסדר גדול יותר. מוזר, אבל ככה זה עובד לא רק עלינו, אלא גם על הצד השני המגיב לחרדות שלנו.אז אולי אלו רק תחילתן של סוף החרדות?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
חן
תחילתו של סוף החרדות?
19.11.2009 • 20:37

מחר יהיו סוף החרדות, החלטתי להאמין שיהיה טוב(קצת עזרת לי בזה D= )אני יראה אותה , יהיו לי פרפרים בבטן כרגיל , ולא משנה מה היא תגיד אני לא יוותר עליה.תודה אורן , אני מקווה שלא ייצא לי לבקר בפורום הזה יותר אלה בנסיבות שמחות יותר .