הרגשה רעה בקשר זוגי: מה עושים?
אנונימית
הפסקה
⌄
שלום
אני בחורה בת 27 בן זוגי בן 29 אני הקשר הראשון שלו אנחנו יחד כבר 9 חודשים החודשים הראשונים היו מקסימם (היינו גם ידידים חצי שנה קודם) מהרגע שהיינו ידידים ממש רציתי אותו והוא איתי (כך לפחות נאמר).ב3 חודשיים האחרונים אני מרגישה חנוקה כבר מהקשר מסיבות שונות:1. רק מדברים על הנושא חתונה הוא עושה פרצופיםמעליבים של "אין סיכוי" מולי ומול חברים ומשפחה.2. הוא ציני מאוד - אפילו מידי והוא זורק עקיצות לא במקום3. לפעמים מתנהג בחוסר כבוד אין לו סבלנות4. אוהב עדיין לצאת כל שבוע למועדונים ולא מוכן לוותר ובמידה ומוותר אז הוא מבואסיש עוד סיבות שונות אך לא אפרט אותם (כבר אין מקום:-)הקש ששבר את הגב של הגמל היה שביקשתי ממנו טובה שיביא לי משהו אך הוא לא יכל כי הוא היה עסוק כשאמרתי לו אהה סליחה מאמי שכחתי שיש לך יום עמוס (כי יש לו לפעמים שעות חופשיות) אז הוא אמר לי גם אם היה לי זמן לא הייתי מביא לך = זלזולשאלתי היא פעם חשבתי שאם יש אהבה בין בני הזוג וסקס טוב אפשר לסדר את הכל האם צדקתי או האם אני צריכה להבין שזה מה שהוא ולפרוש כי אני ממש נעשית עצובה וחנוקה (אפילו שגם קשה לי לקום וללכת כי אין לי כוח שוב לחזור לשוק)
ד"ר אורן חסון
האם זו אהבה בעינייך? ובעיניו?
⌄
אנונימית יקרה,
לצערי, כפי שאת לומדת על בשרך, אז גם כשיש אהבה, וגם כשהסקס טוב, אפשר להרגיש רע מאד בקשר זוגי. חלק מהצרכים הבסיסיים שאת צריכה כדי להיות ביחד עם בן זוג, הם שתרגישי טוב איתו ביחד, בטוחה בו ובטוחה איתו, ושהוא מכבד אותך, את דברייך ואת מעשייך. אם הוא לא, תרגישי מושפלת, וכבודך ייפגע לא רק ממנו, אלא גם בעינייך. קשה לנו לכבד את עצמנו כאשר אנחנו מרשים לאחרים לפגוע בכבודנו. זהו סוג של מנגנון הגנה והנעה חברתיים שמניע אותנו מעלה בסולם החברתי.אני מתאר לעצמי שניסית לדבר איתו פעמים רבות על הפגיעות שלו בך. אני תוהה עד כמה הוא באמת רוצה אותך. את כותבת שיש אהבה, אבל האם זו אהבה בעינייך כשהוא מוכן לפגוע בך בפומבי? האם זו האהבה שאת מחפשת? ואולי גם את היא לא האהבה שהוא מחפש. אני לא יודע. את צריכה לבדוק זאת איתו. לפעמים עדיף לחזור לשוק רגע לפני נישואים לא מוצלחים מאשר רגע אחרי.
אנונימית
האם זו אהבה בעינייך? ובעיניו?
⌄
שכחתי לציין שקשר זה הינו הקשר הראשון שלו ולא היה לו קשר לפני.והפחד הנוסף שלי שהוא ירצה לנסות עוד זוגיות לפני, אולי בגלל זה הוא מתנהג כמו שהוא מתנהג כי אין לו ניסיון!
ד"ר אורן חסון
כשהוא לא מוכן, הוא לא מוכן
⌄
אנונימית יקרה,
ציינת שהקשר איתך הוא הקשר הראשון שלו. אם הוא זקוק לעוד בדרך כדי להיות בטוח, ולכן מוכן לבעוט בדלי הקיים (את), ולשפוך את המים, סימן שהוא לא מוכן. האם את מוכנה שיבעטו בך? האם הסיבה באמת משנה? אם הוא לא מוכן, הוא לא מוכן. אם לא תצליחי להפוך אותו למוכן, ואפילו רק כי הוא מאמין שהוא צריך להתנסות עם נשים אחרות, ואפילו אם בסופה של הדרך יבין מה הוא מפסיד, הוא עדיין נשאר לא מוכן בשבילך. לפחות לא לפני שינסה דברים אחרים.והוא בן 29. אם לא היה לו נסיון קודם בזוגיות, קחי בחשבון שאולי לא סתם אין לו נסיון קודם בזוגיות. אולי הוא זקוק לטיפול כדי להיות בשל לזוגיות, השאלה אם הוא מוכן לזה. אם לא, הוא יישאר לא מוכן לזוגיות אולי עוד זמן רב.