פתרון קונפליקטים בזוגיות - המלצות

תאריך פנייה: 11.06.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
נ
טיפול בזוגיות
11.06.2006 • 13:45

יש לנו בעיות בזוגיות, דיברנו ודיברנו ודיברנו. אתמול בן זוגי אמר שהפעם זה יהיה שונה, הפעם הוא יגיד כשדברים מפריעים לו, אבל זהו... הוא לא אמר שינסה לשנות דברים שמפריעים לי. על זה הוא ממש לא דיבר. הוא כל פעם שואל אותי מה מפריע, כל פעם מחדש אני חוזרת על אותם הדברים ושוב בפעם הבאה הוא שואל - כאילו יש לי מה לחדש לו... בת'כלס הוא לא משנה כלום, למרות שהוא טוען שאכפת לו והוא רוצה שיהיה טוב לשנינו.לפעמים אני רואה אותנו כאנשים שמודעים לבעיות אבל עכשיו פתאם חשבתי, שאם הוא היה מודע באמת הוא לא היה שואל כל פעם מה מפריע לי. אגב, אני בהחלט יודעת מה מפריע לו וניסיתי לשנות, אבל באיזה מקום, מפריע לי שהדברים המציקים לי לא מטופלים על ידו וזה גם מונע ממני לרצות להתאמץ למענו.ניסיתי לעודד אותו ללכת ליעוץ זוגי, הוא לא מעוניין (אנחנו מספיק אינטיליגנטים ו...זה יעלה לנו אלפי שקלים...)אני יודעת שאין פתרונות קסם, אבל אם נחליט לעבוד על עצמנו, בלי ייעוץ חיצוני, האם יש ספר טוב שיכול לעזור לנו?אני באמת רוצה שהזוגיות הזו תצליח.

ד"ר אורן חסון
תשובה לוגית
13.06.2006 • 00:34

נ יקרה,
מאחר שאני לא יודע מה בדיוק את מחפשת, אפנה אותך לחנויות הספרים. שבוע הספר עכשיו, אז הכל בזול יותר. לכי למדפי הפסיכולוגיה של סטימצקי או צומת ספרים או חנויות אחרות, ותמצאי שם שפע של ספרים שעוסקים בזוגיות ובפתרון קונפליקטים. דפדפי בהם, וחפשי את מה שמתאים לך יותר.אלא שאני חושש שזו תהיה אולי ירייה באפילה, לא משום שלא תמצאי את הספר המתאים, אלא משום שבמצב המנטלי והתקשורתי שלכם, יהיה לכם קשה לעבוד עם הספר.ובסך הכל, אתם זוג אינטליגנטי, ואני בטוח שדי נורמטיבי, והעובדה היא שמשהו לא עובד. אין לזה קשר לאיי-קיו. טוב, אולי קצת. אבל אם זה לא עבד למרות שאתם אינטליגנטיים, אז כנראה שמשהו חסר בכל זאת בתובנות שלכם. אז אולי כדאי לבדוק מה בדיוק? - סתם תשובה לוגית לסיבות שלו למה לא יעוץ זוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נ
תשובה לוגית
13.06.2006 • 07:59

ד"ר שלוםהבעיה שלי שאני מסכימה עם התשובות הלוגיות שלך ומודעת להן אבל הוא לא.ואולי... התשובות שלו מסתירות את השמרנות שלו לגבי טיפול זוגי. (יכול להיות שזה עניין תרבותי)האם בשביל טיפול זוגי בקופת חולים צריך הפניה מרופא המשפחה?