פתרון קונפליקטים בזוגיות: איך מתמודדים?

תאריך פנייה: 24.03.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יפית
מה עושים???
24.03.2011 • 20:46

ד"ר אורן שלום!אני נשואה טריה לבעל מקסים ואוהב .אנחנו כרגע גרים בעיר מרכזית בדירה שכורה ומתכננים בעתיד הקרוב לקנות דירה הבעיה היא שאני רוצה לקנות דירה בעיר שכיום אנו מתגוררים בה אני אוהבת מאוד חיים עירוניים ויש לציין שהמשפחות של שתינו מאותה העיר שבה אנו שוכרים ושנינו עובדים בעיר.אני בן אדם מאוד משפחתי והקרבה להוריי ואחיי מאוד חשובה לי ונעימה לי כמו כן לחבריינו ומכריינו בנוסף תיהיה לי עזרה גדולה מאימי כשאלד בקרוב ילד ראשון.בעלי מעוניין שנקנה דירה במושב וטוען שזה מה שרצה כל חייו ולא מוכן לוותר יש לציין שאינו גר במושב בעבר וגם הוא כמוני גדל כל חייו בעיר אבל לא מוכן שנקנה דירה בעיר וטוען שמתחבר יותר לחיים הפשוטים והירוקים ושם רוצה שנגדל את ילדיינו ויקבלו חינוך טוב יותר.אני לא רוצה בכלל !!!המחשבה על כך מכניסה אותי לדכאון עצם הנטישה של הסביבה המוכרת שלי ובנוסף אני לא אוהבת את השקט הזה של המושבים אני אוהבת להיות במרכז העניינים זה יצריך ממני נסיעות ארוכות לעיר ורכב שני שאין לנו.מה עושים מבלי להתגרש או לגור בנפרד.....???

ד"ר אורן חסון
איך מתגברים על קונפליקט משמעותי (1)
27.03.2011 • 00:45

יפית יקרה,
הבעיה שלך דומה לבעייה הקיימת בכל זוג שבו נוצר קונפליקט מרכזי בנושא שעשוי להשפיע באופן מרכזי על אורח החיים הזוגי: האם לחיות בארץ או בחו"ל? (ראי את אסנת, 2 שאלות מעליך); האם להביא עוד ילד? (ראי את ש, שאלה מעליך); האם לגור במקום זה או אחר, המשפיעים מאד על אורח החיים בהמשך?חבל שהדברים האלה לא תואמו מספיק ביניכם לפני הנישואים. לא פעם הדינמיקה היא כזו שהוא אומר לך שהוא רוצה לעבור לגור במקום כפרי, את מעקמת קצת את הפנים, ושניכם חושבים שיישרתם קו ושבסופו של דבר הצד השני לא יתעקש עד הסוף, כך שתלכו על פי דרככם – הוא חושב כך כי הוא מרגיש שאצלו זה עניין של חיים ומוות, ודרך חיים שתמיד חלם עליה, ואת מרגישה כך כי מה פתאום לשנות? וגם, כי הרי זה כל כך חשוב לך: "אז אצלו זו בטח גחמה שתעבור. ואם לא עכשיו, אז היא תעבור אחרי שנתיים שתחיו בכפר, אז אם ממילא זה יעבור, אז לא כדאי לחסוך את הטירחה הזו לפני שנכנסים לזה?"בכל מקרה של קונפליקט כזה שאינו נפתר, קיים בשני הצדדים חוסר הערכה לצורך של הצד השני, ופגיעה מכך שהצד השני אינו מוכן ללכת לקראתנו. לפעמים התחושה היא גם שכל מה שצריך זה לעבור את התקופה הקשה, עד שהצד השני יתעשת ויתרגל. לא קל לפתור את זה ואם אינכם מצליחים להביא את עצמכם לוותר, או לשכנע, או לחילופין – לחפש פתרון יצירתי אחר (וצריך לעבוד על זה קשה, כדי למצוא משהו אחר, במקום להתעקש על שתי אפשרויות בלבד), ואם אתם לא רוצים להתגרש (או לפחות עדיין לא, לא לפני שתבדקו אפשרויות אחרות), אז כדאי שתלכו ליעוץ זוגי. כדי ללמוד לדבר. בעיקר כדי ללמוד לדבר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083