פתרון קונפליקטים בזוגיות
יעלי
אשתי אני וחמתי
⌄
שלום.
אשמח לקבל הצעות כיצד להוריד מינון בקשר הצמוד ביננו כזוג לבין חמתי .שנים חמתי הייתה בקשר קרוב והדוק איתנו ולאחרונה זה התחיל להפריע לי .הקשר ההדוק מתיחס ליציאות משותפות , בילויים משותפים ,נסיעות לחו"ל יחד , ארוחות יחד וכו"י .לאחרונה אני מרגיש שאין לנו כזוג פרטיות וזה התחיל להפריע לי .כששוחחתי עם אשתי על הנושא טענה שזה לא נראה לה הניתוק הזה ומה תגיד לאימה , מה הסיבה וכו"י וכמובן זה גרם לאווירה לא טובה ביננו .חמתי אלמנה , אשה טובה , נוחה , אוהבת אבל מטבעה חודרת לנשמה , חופרת ומיודעת בכל הנעשה אצלנו ולפעמים שורפת פיוזים .אני מחפש דרך להוריד את המינון ואיך לעשות זאת , אשמח לקבל הצעות .תודה
ד"ר אורן חסון
כששני הצדדים צודקים - צריך תקשורת
⌄
יעלי יקרה,
אני לא יודע מה קרה לכם עם השנים, או לך עם השנים, אבל אני מבין שמשהו השתנה, בבת אחת או בהדרגה, והקשר הזה עכשיו מפריע לך יותר. מצד שני, הרי יש צדק גם בדברי אשתך, ומכאן הקושי. תצטרך לדבר עוד עם אשתך. הזוגיות שלכם, והדיאלוג ביניכם הם המפתח לפתרון טוב. אתה אמור לקבל את הצורך שלה, והיא לקבל את הצורך שלך, וביחד, בתקשורת טובה, להגיע לפשרות שתצליחו לחיות איתם. ובעיקר, להבין שאלו פשרות, ושאף אחד מכם לא ישיג את כל מה שהיה רוצה, ולהבין בצד זאת שהצורך של שניכם חשוב, ולא של רק אחד מכם.