התמודדות עם סיום קשר
יעל
התייעצות
⌄
שלום,
אני בת 27, לפני שבועיים הסתיים קשר שהיה לי במשך חודש וחצי עם בחור שבהתחלה לא ממש התלהבתי ממנו (נפגשנו בבליינד דייט), אבל בהמשך התחלתי לפתח כלפיו רגשות שהתחזקו עוד יותר כשהחלתי לפחד שהוא כבר לא כל כך מעוניין כמו בהתחלה. אין לי הרבה ניסיון במערכות יחסים, לא לי היה אף פעם קשר ממש משמעותי וארוך (קשרים של כמה חודשים) חשבתי שהפעם באמת יכול להיות משהו שונה, חשבתי שהיה לנו חיבור טוב, גם רגשי וגם אינטימי ובתור מישהי שדיי קשה לה במובן האינטימי, זה היה לי דיי חשוב. ברור לי שהיו בעיות בקשר הזה, לא הרגשתי בטוחה בו, לא הרגשתי שאני יכולה ממש לסמוך עליו ועל מה שהוא אומר לי (למשל שהוא רוצה קשר רציני איתי) וחששתי לפתוח לפניו את מה שמפריע לי, ניסיתי להתאים את עצמי אליו ודיי ברור לי שהתחלתי לבטל את עצמי ככל שהקשר התקדם ושכנעתי את עצמי שאולי בגלל שאנחנו כבר ב"קשר רציני" הוא נהיה פחות משקיע, פחות מעוניין להיפגש, פחות מתקשר ולא תמיד עונה לטלפונים והודעות, התחושות האלו גרמו לי לבכות כמה פעמים, במקום שיהיה לי טוב הרגשתי רע.ואז הוא אמר שהוא רוצה להיפרד מכל מני סיבות שלא קשורות אלי, אלא אליו ולמה שהוא מחפש, זה לא הפתיע אותי, ידעתי שזה הולך לבוא, כנראה שהייתי בסוג של הכחשה והתחלתי להאשים את עצמי שאני גרמתי לו לרצות לסיים את הקשר, אולי בגלל הפחדים שלי. העניין הוא שכשבוע לפני שנפרדנו פגשתי מישהו בארוע וקלטתי ממנו שהוא מעוניין, ממש אחרי הפרידה יצרתי איתו קשר, הבנתי שהוא באמת מעוניין בי ונפגשנו פעמיים. אני ממש לא מחפשת ריבאונד, הבחור הזה נחמד ונראה שאיכפת לו ממני, אבל אני עדיין חושבת על הבחור שנפרד ממני, מקווה שאולי הוא ישנה את דעתו... אני מוצאת את עצמי עושה השוואות בינו לבין הבחור שאני יוצאת איתו עכשיו שאליו, כרגע, אני לא נמשכת ואני לא רוצה לפגוע בו, אני חושבת שאני מנסה להתגבר ככה על הכאב של הפרידה ואולי בכלל זה מוקדם מדי להיכנס לקשר חדש כשעוד לא התגברתי סופית על הקודם, אולי אני פשוט מחפשת "ללכת על בטוח" עם מישהו שברור שמעוניין בי כשאני לא ממש מעוניינת בו, מה דעתך?
ד"ר אורן חסון
לומר שלום לזה שיורד
⌄
יעל יקרה
רק יצאת מקשר שהיית מעורבת בו רגשית, גם אם היה קצר. זה טבעי שתרגישי כך. אולי יעזור לך גם לפרק לשניים את הדברים שמפריעים לך בקשר הנוכחי, שאותם את גוררת מהקודם: האחד –הפגיעה שנפגעת כאשר נדחית על ידי הבחור הקודם. אם יש בך מחשבה על אפשרות חזרה היא נובעת אולי מהרצון לתקן את הפגיעה הזו. השני –התקוות שהיו לך, והחיים והדרך שראית שיהיו לך איתו. עוד לא נפרדת מהם. ובעצמך אמרת – עוד לא הספקת לסיים קשר, וכבר התחלת חדש. עוד לא התרגלת לאבד אותו את בן הזוג הקודם, ולכן את עוד לא בשלה לנוכחי. לא פלא שאת לא יודעת מה מניע אותך להיות שם. אם את רוצה לנסות – תני זמן לרגשות שלך להיפרד ולהיבנות.