פגיעה בזוגיות: שיחות עד יגיעה

תאריך פנייה: 03.11.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תוהה
זוג נשוי מזמין זוג נשוי לשהיה בחו"ל
03.11.2012 • 23:22

זוג נשוי מקורב לנו המתגורר בחו"ל הזמין אותנו לארוח ממושך של כמה שבועות בחו"ל. קודם לכן הזוג התארח אצלינו בארץ גם כן כמה שבועות טובים כיוון שקיבלנו פרויקט לעבודה בארץ שעבדנו עליו במשותף. אחד מבני הזוג שהתארח אצלינו התלונן כל הזמן שלא נעים לו שנחתו אצלינו. אבל אנחנו הרגשנו והדגשנו שהאירוח הוא חיוני להצלחת הפרויקט.ונתנו להם את ההרגשה שהם לא "נחתו" אצלינו כדי לבלות אלא כדי לעבוד ביחד . כשהכל ניגמר הם הזמינו אותנו לשהות אצלם בחו"ל אחד מאיתנו סירב להיענות להזמנה משתי סיבות עיקריות.הוא סבר שאין זה מן ההגינות לנצל את האירוח אצלינו לצורך עבודה ולינחות על הזוג בחו"ל בשביל הכיף תמיד ישנו החשד שההזמנה באה מתוך נימוס ובמיקרה זה נימוס הכרחי בלבד. סיבה נוספת היתה ההוצאה הכספית שנידרשה לנו למטרות חיוניות יותר (ושהזוג המארח לא היה מודע לזה) הבן זוג השני מאיתנו לא ראה בסיבות אלו מעצור וקיבל את ההזמנה. יתרה מזו בן זוג נשוי מזוג חברים שלנו שההיכרות שלו עם הזוג המזמין הינה רופפת ביותר הצטרף במקום בן הזוג הסרבן מה שלא מצא חן בעיני בן זוגו הוא. באם הזמנת בן הזוג שהצטרף היתה מתוך נימוס כפוי תשפטו אתם.ושאלותי הןהאם בן הזוג שהצטרף נהג בחוצפה כשקיבל את ההזמנה במקום "שהתפנה".האם על הזוג המזמין היה לעמוד על כך ששנינו ניסע ולהציע להזמין כאולטרנטיבה את שנינו במועד מאוחר יותרהאם בן הזוג מאיתנו שנסע ביזה בכך בעיני המארחים את בן הזוג שנישאר.הבהרה בכל מקום שכתוב בן זוג הכוונה בן/בת זוג . בני הזוג שנסעו היו או הבעלים או הנשים

ד"ר אורן חסון
שיחות עד יגיעה
07.11.2012 • 10:06

תוהה יקר
/ה,אפילו את מינך הסתרת. אבל הוא מוסתר באופן כזה שאני אפילו לא יכול לדעת אם בן/בת הזוג שהוזמן במקום בן/בת הזוג שלא יצא הוא מאותו מין או מהמין השני. אני רק יודע שאת/ה פגוע/ה. האם בגלל התגובה של בן/בת הזוג שנשאר/ה, או בשל כך שבן/בת הזוג לא נסע/ה? האם את/ה רגיש/ה מדי? האם זה בגלל שאת/ה עם מעצורים או בגלל שבן/בת זוגך עם מעצורים? אם את/ה פגוע/ה, אז משהו לא בסדר בתקשורת ביניכם. אם בן/בת זוגך פגוע/ה, אז משהו לא בסדר ביניכם. ואם לא הבנתי דבר או לא הבנת דבר, אז משהו פגום בתקשורת בינינו. ואני תוהה אם זה משום שלא היית גלוי/ה באשר למה שאת/ה מרגיש/ה.אני מניח שכל הזהירות הזו נועדה כדי להיות פלטפורמה אובייקטיבית שבה אני אהיה השופט ביניכם, אבל זה לא משחק שאני אוהב לשחק. בודאי לא להגדיר "חוצפה", ביזיון או נימוסים על סמך מכתב שאינו ברור. מישהו נפגע, מישהו פגע, ישרו את ההדורים ביניכם בדרך של הקשבה ושיחות עד יגיעה, אבל אל תחפשו שופטים כי זה לא יקדם אתכם לשום מקום.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083