פתרון משבר זוגי: איך לרדת מהעץ?
שני מתל-אביב
לשחק
⌄
לפני כמה ימים גילתי שבעלי כנראה בוגד ביאוליי לא בטוח פיזית אבל בטוח בהתכתבויות אם בחורות אחרות דרך האינטרנט והפלאפון שלא למרות שידע בפרוש שני לא מסכימה לשום קשר אם אף אחת!הגעתי למסכנה שהפעם אני לא מוותרת מאוד ניפגעתי ובכיתי שבוע, עייפתי אותו מהבית הוא חזר לאחר יום בטענה שאין לא איפו להיות אז עד שנמצא לו איזו דירה קטנהאני יודעת בוודאות שהבן אדם מנסה למשוך קצת זמן,וחושב שאסלח לא גם הפעםאני יודעת שהוא יודע שטעה אך לא מוכן להודות בטעות וגם לא כלכך מוכן להשתנות(זה באופי שלו)!אני אומנם מוכנה לסלוח כי אני אוהבת אותו ויודעת שגם הוא אותי וגם כרגע מצפים לילד ראשון ,אבל... מוכנה לסלוח אך ורק בתנאים שלי שזה אומר שמהיום והלאה אין לצאת יותר אם חברים לפאבים לבד,ומהיום והלאה מפחינתי לקום בבוקר ביחד ולחזור לישון יחד לבלות ביחד בקיצור רק ביחד כל הזמן(דרך אגב גם עובדים ביחד) ,בקיצור הוא לא מוכן לזה וטוען שאני חונקת אותו,אז אמרתי לא שנתתי לא את כל החופש בעולם וסמכתי עלוו ובכל זאת והוא בגד באמוני ורק ככה אוכל לשקם מפחינתי את הנישואין שלנו ושגם ככה היה לי קשה להיות איתו אחרי מה שעשה לי ואצטרך כל הזמן לחיות בפחד ולפקוח עניים אז אלו התנאים שהצבתי לאאז הוא סירב לזה בכל תוקף ואמר שהוא לא מוכןאז אמרתי שגם אני לא מוכנה לוותר הפעם, ועל הטעיות שלו יצטרך לשלם ,ואני לא רוצה אותו ,וגם הוספתי :אתה מפחינתי גבר בוגדני ומהיום אני ואתה לא ביחד ,ולך תעשה מה שבא לך,אם אני הנבגדת ומוכנה לוותר לך ולנסות לשקם אז מי אתה שבגדתה בי ואתה אפילו לא מוכן לעשות צעד למעננו!וככה כל אחד בשלו!עכשיו הוא בבית עד שהוא ימצא איזה שהיא דירה (מת שאני יגיד לו בבקשה... בבקשה ...בוא נישאר ביחד בתנאים שלך),ואני חשבתי לעצמי למה שאני לא ינצל את ההיזדמנות וקצת ישחק איתו משחקי חברה(מה כבר יש לי להפסיד תכלס)כמו למשל להיכנס לצטים ולעשות לי כמה ידידים שהתקשרו אליי וישלחו לי הודעות וכאלה...לצאת לבלות וכו...וכו.... לתת לא להרגיש מה שאני הרגשתיוהכל כמובן במשחק מפחינתי כדי לתת לא את הבום.... אוליי הוא צריך ללמוד בדרך הקשהאוליי אני צריכה לגרום לא לקנא קצת שיתעורר ויתחל לעקל שאני רצינית לגבי הגירושין ,כי בכל הפעמים אני זאת שוויתרתי והוא זה שהרוויח למרות שטעה ,מה אתה אומר? האם זה נכון עכשיו להתחיל לשחק במשחקים?האם באמת יש אנשים כאלה שפשוט צריך להחזיר להם שיבינו?האם דרך המחשבה שלי נכונה? ועל הדרך אני יעזור לו גם למצוא דירה:)מה אתה אומר?
ד"ר אורן חסון
סולם לרדת מהעץ
⌄
שני יקרה,
את רוצה להעניש אותו, כדי שילמד, אבל בדרך את מענישה גם את עצמך. כי את מובילה את שניכם למשהו שאת לא רוצה. כתבת הרי בעצמך: אני מוכנה לסלוח, כי אני אוהבת אותו ויודעת שגם הוא אותי וגם כרגע מצפים לילד ראשון.ההתעקשות על התנאים שלך, עלולה להביא אותך למקום שאת לא רוצה – פרידה, ואחר-כך גרושים. מצד שני, גם קשרים שהוא יוצר עם בחורות אחרות אינן דבר שאת רוצה. אבל כרגע, שניכם טיפסתם על עץ גבוה, וזקוקים לסולם. וכאן הדרך לנהל משא ומתן רציני, בדיוק כמו בין מדינות במלחמה – לשבת ולהגיע להסכמי ביניים. כלומר, לומר לו – שמע, אני רוצה שתהיה בבית, אבל אני רוצה שתרצה להיות איתי, ולא שתפלרטט עם בחורות אחרות. כי אם אתה עושה את זה, זה אומר שגם לי מותר, וזה אומר שאנחנו מפרקים את הנישואים, כי כך אי אפשר לקיים זוגיות כמו שצריך. ולכן:בוא ונקבע כללים של מה כן ומה לא, בישיבה רצינית, ולהחליט על דברים שאני ארגיש איתם שאתה באמת מפנים שאתה נשוי ורוצה אותי, ודברים אחרים שתוכל לעשות לבד, והם מרתיעים אותי פחות. ותצטרך למצוא דרכים להראות לי שאתה רוצה אותי, כדי להרגיע אותי (שיהיה יצירתי – שיידע שזה אומר ללכת לבלות ביחד, לדבר יותר, לגעת – ולא רק בהקשר המיני, להקשיב לצרכים שלך – כלומר, להיות יותר קרוב אליך נפשית, שזה כלל הדברים הללו), אחרת יהיה לי קשה לאפשר לך גם את זה.