בעיות מיניות בזוגיות: מה עושים?
ליבי
שאלה חשובה
⌄
אני בת 25 ונמצאת כשלוש שנים במערכת יחסים שניתן להגדירה טובה: בן זוגי אוהב ותומך ואנחנו נהנים להיות יחד. הבעיה היא שמתחילת הקשר, הקשר המיני בינינו "צולע". אנחנו מסוגלים לעבור חודש שלם ללא יחסי מין. הוא לא מעלה את הבעיה ואני זו שמתפרצת עמה כשנמאס לי. אני מאד אוהבת אותו אבל חושבת שבגילי צריך לחוות גם הנאה מינית. אנחנו מנסים להתגבר על זה, אך לא מצליחים. האם זה עניין של כימיה מינית? (כי זה החל מתחילת הקשר ועם בני זוג אחרים לא הייתה בעיה כזו בדיוק). האם בגלל גילי עדיף לחפש מישהו אחר? או אולי יש צורך בטיפול? אשמח לקבל עצה.
ד"ר אורן חסון
"להיות בסדר" במקום סקס?
⌄
ליבי יקרה,
אתם שלוש שנים ביחד, ואם ההבט הזה צולע, ובעיקר כאשר הוא אינו מספק אותך, צריך להבין מה הסיבה. אם יש בעייה באיכות המגעים המיניים, והוא מרגיש תחת ביקורת שלך, שאת חושבת שהוא לא מתפקד כראוי, או שהוא חושב באופן עצמאי שהוא לא מתפקד כראוי, יכול להיות שהוא נמנע ממין כדי "להיות בסדר", כלומר, לעשות את מה שהוא עושה טוב, שזה כל היתר. אם זה המצב, כדאי שתלכו לטיפול מיני, כדי לטפל בזה. אם הבעיה היא בתדירות בלבד, יתכן גם אז שטיפול מיני יעזור, אבל הסיכוי הוא נמוך יותר. יכול להיות שהמיניות שלו נמוכה יותר, ואז את צריכה להחליט אם המכלול שהוא החבר שלך, לטוב ולרע, מתאים לך.