פתרון מחלוקות כלכליות בזוגיות

תאריך פנייה: 24.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רחל
הנהלת חשבונות במערכת זוגית
24.10.2005 • 10:30

אני ובעלי נשואיים מזה 8 שנים עם עליות וירידות אבל סך הכל די מסתדרים.בשנה האחרונה בעלי החל משתולל מבחינה כספית על עצמו.הוא נסע לחו"ל עם חבר להופעה והוציא כסף.הוא עשה עסקה עם אח שלו והוציא 10000 ש"ח.הוא מטפל בבעית צוואר שלו עם מטפל בהילינג מאפריל כל טיפול 250 ש"ח במשך חודש 1000 ש"ח עד היום.שוחחתי איתו על כך והוא טוען שאני מקנאה בו.עד היום 24 טיפולים 6000 ש"ח ועוד נסיעה לחול 5000 ש"ח ועוד עסקה עם אח שלו10000 ש"ח סה"כ 21000 ש"ח בפחות מחמישה חודשים.הוא מתעצבן כל פעם שאני מעלה את הנושא ופעם גם כמעט עזב את הביית.מה לעשות? אני חסרת אונים. אגב אני מרויחה סכום נאה הוא כצת פחות ממני אבל שנינו מגיעים לשכר חודשי יפה ולא מצליחים לחסוך. איך מטפלים בזה אשמח לקבל תשובה.

ד"ר אורן חסון
לאזן את החשבונות?
25.10.2005 • 17:19

רחל יקרה,
ברור שהנושא מאד חשוב לך, ונדמה לי שהעניין הזה מעורר בו חרדות, עד שהוא לא מוכן לדבר עליו. אולי משום שהוא יודע שאין לו סיכוי לשכנע אותך, ולכן כל ויכוח רק מעלה מתחים, מבלי לפתור שום דבר.אולי מוטב שתסבירי לו את זה דרך החרדות שלך. כלומר, שאת פוחדת שבסופו של דבר המאגר המשותף שלכם ייעלם דרך הוצאות שלך אין שליטה עליהן. אם תסבירי לו שכאשר הוא רוצה להוציא, זכותו להוציא מהמאגר המשותף שלכם, אבל באותה מידה גם שהוא צריך להרגיע אותך שזה לא יוצא על חשבונך ועתידך, וגם לא על חשבונם ועתידם של הילדים (לא כתבת אם יש). שאלי אותו על פתרונות אפשריים, כאשר פתרון סביר יכול להיות, למשל, שקודם כל הוא צריך להיוועץ בך לפני הוצאות גדולות כאלה, ושנית, שעל כל הוצאה כזו שחשוב לו להוציא ושאת לא מסכימה איתה, שישאיר איזה שהוא בטחון כלכלי מקביל גם לך, כמו פקדון בחשבון נפרד, למשל, שממנו חתימות של שניכם נדרשות כדי להוציא ממנו, או חשבון נפרד שלך. המגרעת של הסדר כזה היא שהוא לומד מכך שאת לא נותנת בו אמון, ולכן הוא נפגע, בין אם בצדק ובין אם שלא בצדק. זה לא משפר את היחסים הזוגיים ביניכם. לפיכך, בתנאים הנוכחיים, בחרי מבין כל אלה, את הרע פחות מבין כל האפשרויות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083