חילוקי דעות ופחדים בזוגיות

תאריך פנייה: 24.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נעמי
"תפקיד" בריב
24.10.2005 • 13:59

אני נשואה כבר 17 שנים. בעלי ואני מסתדרים בשגרה , אבל לא מצליחים לצאת לטיולים.לי נראה שבגללו : חבל לו לבזבז כסף ולכן רבים במהלך הנסיעה אם משהו רוצה לאכול (במסעדה..), או להכנס לאתר : מתרגז ומתנגד- כשצריך לשלם.בנוסף לעתים הוא מתרגז ומתחיל לצעוק עליי ואני לא מבינה איך נקלעתי למעמד-כאילו אני לא שייכת (אני מרגישה כאילו הוא משתמש בי לתפקיד באיזה סרט שהוא ממציא ואני רק משמשת בתפקיד כיון שנקלעתי למקום-יכול היה להתפרק על משהו אחר- לא עשיתי כלום וזה לא קשור אלי...אני משנה תגובות: לפעמים מתעלמת לפעמים מנסה לצחוק להצחיק להעלב- אני ממש משקיעה במחשבה על תגובה שתפסיק את הטרוף- ולא מצליחה..כמובן שניסיתי לשכנע אותו לבוא לטפול זוגי אבל לדעתו אצלו הכל בסדר ואני- כמובן רק רוצה לבזבז כסף...

ד"ר אורן חסון
מריבות וחרדות מפני בזבוזים
25.10.2005 • 17:29

נעמי יקרה,
את שואלת שאלה שאין לי ספק שלו הוא היה פונה אלי, הוא היה מציג את הדברים אחרת לגמרי. ומכיוון שלא ברורות לי האלטרנטיבות, כמובן שלא אוכל להיות שופט ביניכם, וגם לו הייתי יודע יותר, לא הייתי לוקח על עצמי את התפקיד הזה.העניין הוא שיש לכם קושי להתמודד עם חילוקי דעות ועם פחדים (לפחות עם אלה שלו, להוציא יותר מדי כספים). השאלה היא מהיכן נובעים הפחדים הללו, ומדוע קשה לו להתווכח עליהם. האם זה משום שהוא חושש להבין אותך, או משום האופן שבו את מעלה את הנושא? אני לא יכול להעריך זאת לפי מכתבך. אלא שזהו דבר שיועץ זוגי או יועץ תקשורת יכול להגיד לך, ואם הדברים מאד חשובים לך, אני ממליץ לך ללכת ליעוץ לבדך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083