פתרון מחלוקות בזוגיות
עינת
הדדיות בזוגיות
⌄
הי אורן,(הודעה קצת ארוכה, אך אודה לך אם בכל זאת אם תקרא עד הסוף ותתיחס ברצינות מרובה, תודה!)אני ובעלי נשואים כשנה. סה"כ יש לנו זוגיות טובה ובריאה, עם חברות, משיכה וכו'.עם זאת ישנה סוגיה שעולה כל הזמן בדרכים שונות ומגוונות שמפריעה בזרימת הקשר והיא הדדיות.בעלי שיחיה, עבורו הדדיות זהו ערך עליון ועל כך אין לי ויכוח. אך פירושו להדדיות שונה משלי. אני אתן דוגמא: קרובת משפחה של בעלי רצתה לבוא לישון אצלנו באמצע שבוע. בעלי אמר שישאל אותי. אני הבעתי הסתייגות כי אני צריכה לעבוד עד מאוחר. עבורי, אם נכנס אורח הביתה, אני מודה ומתוודה, יש נוהל אורח: צריך לעבור על השירותים והמקלחת, לנקות את ערימת הכלים, רצוי שיהיה אוכל במקרר וכו'. זהו סוג לחץ שלי שקיים (גיליתי שאני לא היחידה כך- רוב הנשים חשוב להם איך ביתם נראה כשמגיעים אורחים). הציפיה שלי מבעלי, במיוחד לאור העבדה שאני עובדת עד מאוחר היא שיאמר: אין בעיה, אני אנקה, אסדר ואקנה. תשובה זו תוריד את הלחץ שלי וכך אוכל להסכים להגעת האורחת. בעלי יודע שזו ציפיתי. לעומת זאת תגובת בעלי לבקשתי: זו אורחת שלי ולא שלך, אין לך אחריות לדאוג לה לאוכל וכו'- אני אדאג לכך. לנקות- אני חושב שלא צריך ולכן לא אנקה. כמו כן הוסיף (וזה הכי לא ברור לי בפירושו הדדיות) למה כשהוריך או אחותך מגיעים אין צורך בהתארגנות זו. תגובתי היא: עם הורי ואחותי גרתי 20+ שנים- תחושת הנינוחות לידם שונה מאחרים באופן טבעי ורצונך שאחוש ככה גם לאחרים בטח לאחר פרק זמן קצר של נישואין (אם בכלל) היא לא מציאותית ואין מקום להשוואה ביניהם. בעלי: אני מצפה להדדיות- יחס שווה לכולם.אני מנסה להסביר לו שהדדיות היא לא שיוויון בהכרח, שהדדיות לא מתבטאת באני ארחץ כלים ואתה תרחץ כלים. אלא שלעיתים אם יש משהו שקשה לי הוא יישר קו או יגבה אותי ואני הפוך, אך זה לא יהיה באותו תחום בהכרח. אני חשה שהוא לא מקבל חיסרון שלי הנוגע לכניסת אורחים לביתי ללא התרעה מוקדמת וכי הוא מצפה ליחס שווה להורי ולקרובת משפחתו שלא משנה כמה היא קרובה(והיא קרובה מאוד) היא קרובה אליו והוא חש נינוח איתה ולא אני.בעלי כפי שמשתמע אולי מהכתוב, אין לו בעיה שאנשים יבואו ללא הודעה מוקדמת, יותר זורם וקליל ממני. שעד כמה שאני רוצה "להדבק" בכך זה לא ישים כרגע מבחינתי.שאלתי היא- מי צודק?, מהי הדדיות? האם עליו לקבל את החיסרון שלי? האם הוא יכול לדרוש יחס שווה לאורחים השונים?אודה לך על תשובתך.עינת
ד"ר אורן חסון
להגיע לפשרות
⌄
עינת יקרה,
תתפלאי, אבל בכלל לא משנה מי צודק. מה שחשוב הרבה יותר הוא שאתם לא יודעים להגיע לפשרות, ולא יודעים לוותר זה לזו.בגלל זה אתם רבים על "צדק".