התעללות נפשית: איך לצאת מהקשר

תאריך פנייה: 09.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנונימית..
"עובד" עליי עד כדי הגזמה..
09.01.2007 • 21:55

שלום
ד"ר,העניין הוא ככה- חבר שלי מרבה "לעבוד" עליי.. פעם זה היה יותר ועל דברים שטותיים, ואחרי שאמרתי לו שיפסיק עם זה, הוא כיום עושה את זה פחות, אך עם דברים יותר משמעותיים.. אמרתי לו שזה מעצבן והכל, והוא אמר שככה הוא ושאני כבר צריכה לדעת מתי הוא עובד עליי.. וזה נכון, רוב הפעמים אני כבר יודעת מתי הוא עובד עליי (אחרי שנתיים שאנחנו ביחד).. אבל יש פעמים שאני לא מצילחה לזהות ואני כן מאמינה לו- וזה נורא פוגע בי.. למשל- הוא כבר נפרד ממני איזה 5 פעמים בצחוק.. הוא מסתבר חשב שזה מצחיק- אני ממש ממש אבל ממש לא.. בכל אחת מהפעמים האלו היה לי את החצי שעה של הבכי אחרי הפרידה שהוא הכי קשה שיש.. בכל אופן- הפעם האחרונה שהוא עבד עליי שהוא נפרד ממני הייתה לפני כמה ימים והיה לי נורא קשה עם זה.. כי חשבתי לעצמי שזו כבר ממש הגזמה.. כי הוא הרי יודע שזה פוגע בי! הוא יודע שאני בוכה! (למרות שהפעם הוא אמר שהוא לא חשב שאבכה.. מה אתה בסדר, אנחנו נפרדנו, למה שלא אבכה?!).. אם להיות מדוייקת- הפעם הזאתי אני נפרדתי ממנו.. הוא אמר לי שהוא לא אוהב אותי כל כך (בצחוק כאלו), ושהוא היה רוצה להישאר איתי.. אבל אמרתי לו שאני לא יכולה להישאר עם מישהו שלא אוהב אותי ונפרדתי ממנו.. אחרי שעה האדון נזכר להתקשר ולהגיד לי שזה בצחוק.. "נו מאמי, את לא מכירה אותי? אני אוהב אותך יותר מאי פעם..". ופה זה נגמר..אבל עדיין- רציתי לשאול אותך מה אתה חושב על זה? כי באיזה אופן אני מוצאת את זה קצת מזלזל מה שהוא עושה..(אני החלטתי שאם הוא יעשה את זה עוד פעם- אני אפרד ממנו באמת.. למרות שעל מי אני עובדת, אני לא אעשה את זה.. אגיד לעצמי "נו, הוא עוד פעם צחק.. ככה הוא.."..)ד"ר- תודה רבה מראש על התשובה, ושיהיה לך יום נעים :)

ד"ר אורן חסון
ללמד אותו להפסיק להתעלל בך
12.01.2007 • 22:18

אנונימית יקרה,
החבר שלך משחק איתך משחקי כוח, עד כדי התעללות. מילא עניינים של השתטות, אבל כאשר הוא "מותח" אותך כביכול באמירות שהוא לא אוהב אותך ושהוא נפרד ממך, לא מתוך כעס אלא מתוך משחק – יש בזה נסיון לשלוט בך, ויש בזה השפלה: "הנה, אני יכול לומר לך הכל, אני יכול לגרום לך לכאוב ולבכות, ולהיות אומללה, ותמיד, אבל תמיד, תחזרי אלי, כי את לא יכולה להסתדר בלעדי, כי אני הכי טוב שאת יכולה למצוא, כי את שפוטה שלי". זה המסר שלו. והעניין הוא שאולי הוא צודק. עובדה, את נשארת איתו ותמשיכי להשאר איתו למרות שהוא מתעלל בך (ואל תטעי בזה – זו בפרוש התעללות נפשית ורגשית – ראי את התגובה שלך!).יש סיכוי שהוא ישנה זאת, ורק אם תחליטי שאת באמת לא מוכנה לזה, ותעזבי אותו. ושתתני לו להזיע עד שיחזור, אם ירצה לחזור, כי אחרת תהיי אומללה בקשר איתו. ועדיף בלי מאשר כך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083