פתרון למחלוקת מגורים בזוגיות
נטלי
בעיות מוסתרות
⌄
היי אני בת 23 ויש לי חבר כבר שנה וחצי שהכרתי בטיולחזרנו לארץ ועברנו לגור בדרום הארץ ביחד בקיבוץ משהו שהו אממש רצה ואני ממש לא (בחורה עירונית) גרנו שם ביחד חצי שנה עבדנו באותו מקום היו לנו חברים משותפים בקיצור לא נפרדנו לדקה - היה די טוב היו תקופות שפחות אבל זה רגיל .עזבנו את הקיבוץ חזרנו לגור בבית הוריי ותכננו שכעבור חודשיים נעבור לגור ביחד שוב אני רציתי נורא לגור במרכז בת"א כי אני מעוניינת לעסוק בעיצוב ואילו הוא אמר שבשום פנים ואופן הוא לא יגור שם כי הוא שונא את העיר והוא בחור של קיבוץ\מושב (והוא בכלל עירניק במקור...ועכשיו) הוא לא היה מוכן להתפשר בשום פנים ואופן אז לא רציתי לעכב את עצמי ועברתי לדירה לבד...מאז אני מרגישה שמערכת היחסים שלנו בגלישה למטה .הוא לגמרי לא מדבר על לעבור לגור ביחד זה בכלל לא מעניין אותו והוא לא רוצה לחשוב לעבור לת"א בכלל ואני שמצדי התפשרת כבר פעם אחת (עברתי לקיבוץ-וסבלתי מאוד ) לא מוכנה להתפשר שוב ובטח שלא על חשבון הקרירה העתידית שלי ...אני לא יודעת מה לעשות כי אני אוהבת אותו מאוד אבל אנחנו כ"כ שונים וזה מפריע לי בנוסף לזה הוא טוען שהוא לא אוהב לדבר בטלפון שיחה כבדה אז כל פעם שאני מעלה את הנושא הוא מתעצבן ומתחמק אבל מצד שני גם פנים אל פנים הוא לא רוצה לדבר על שום דבר שהוא לא בגדר ה"קוצי מוצי" והפי הפי ג'וי ג'וי ...הוא אומר שהוא פשוט לא טיפוס שמדבר ופותח את הלב שלא אבל אני יודעת בוודאות שעם חבר שלו הוא מדבר ופותח את הלב בלי הפסקה...קשה לי שחבר שלי שאמור להיות גם חבר טוב לא בא ומספר לי כלום ותמיד צריך לסחוט ממנו מידע...אני לא יודעת מה לעשות בנושא המגורים ואני לא יודעת איך לגרום לו להפתח כלפי..אשמח לעזרתך תודה מראשוסליחה על אורך המכתב פשוט קשה לתמצת קשר של שנה וחצי ל4 שורות...
ד"ר אורן חסון
בעיות גלויות לגמרי, לא?
⌄
נטלי יקרה,
יש לכם בעיה מרכזית, והיא כי את זקוקה לחיים במרכז העיר, וכפי שאת מגדירה זאת, את "לא מוכנה להתפשר שוב", והוא "בשום פנים ואופן לא יגור שם", וגם הוא לא מוכן להתפשר. התוצאה היא שלא חיכית לו, ועשית מעשה.אלא שהתוצאה העיקרית היא שכנראה שניכם תתפשרו, בדרך זו או אחרת. אם לא על מקום המגורים, אז על האהבה שלכם. כי ללא שמישהו מכם יעשה פשרה כלשהי בעניין המגורים, או בדרך שהיא ששניכם תעשו פשרה בנושא זה, כל אחד בדרכו (למשל, מגורים בשולי תל-אביב או גוש דן), תצטרכו לחפש אהבה חדשה. ולכן, השאלה היא לא אם תתפשרו, אלא על מה.ואולי יקל עלייך לעשות פשרה מסוג זה אם הוא לא מציאה כל כך גדולה, כפי שאת כותבת, כי "תמיד צריך לסחוט ממנו מידע". ואולי גם הוא חושב משהו דומה.אני יודע שגם אם לא כתבת זאת במפורש, בודאי רצית ממני תשובה לשאלה איך לשכנע אותו לגור במרכז תל-אביב, ולא רק איך לגרום לו להיפתח כלפייך. אולי הדרך לגרום לו להיפתח כלפייך היא להראות לו שאת מוכנה לשמוע ולהקשיב לו יותר. אני לא יודע אם זה העניין, אבל זה יכול להיות. אולי מאבק הכוחות שלכם מפריע לשניכם להקשיב ולהיפתח.