לחץ על בת הזוג: מה לעשות?

תאריך פנייה: 18.10.2010 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
נאור
עצה בבקשה....
18.10.2010 • 19:12

אני בן 28 אני יוצא עם חברה(בת 26) של כשנה וחצי מאז שהיתה סטודנטית ואני אוהב אותה מאוד.מאז שסיימה את לימודיה לפני כשנה היא מתקשה מאוד למצוא עבודה מכניסה רק עבודות מזדמנות בשכר מינימום זה מתסכל אותי מאוד מכיוון שאני חושב על העתיד אני עובד ומכניס משכורת יחסית גבוהה .למרות שאני אוהב אותה אני מתקשה לראות איך בעתיד אני מקים איתה בית אם לא תהיה לנו הכנסה כמו שצריך.יש לה המון רצון והיא לא טיפשה חס וחלילהכבר עברו לי מחשבות של עזיבה שנעצרו בגלל שאני אוהב אותה....מה לעשות?.....

לוני
עצה בבקשה....
19.10.2010 • 00:01

גבר עושה הרושם שאתה לא אוהב אותה כי לאהבה אין מחיר אז או שאתה הולך על זה עד הסוף או שתפסיק את הקשר איתה.אגב אני התחתנתי עם אשה ד"ר למשפטים והיא יושבת בבית יותר מחמש שנים ולא מביאה שכר ואני משתכר בגרושים יחסית להוצאות אבל אני עם האהבה שלי וכמה שיהיה לי קשה זה לא משנה אפילו עם אני עובד 17 שעות ביום רק שיהיה לה ולילדים טוב כסף זה רק נייר ואדם הוא לא בשר יש נשמה בתוך כל אחד מאיתנו בבקשה ממך אל תדרוך על נשמות טהורות.

ד"ר אורן חסון
לסמוך עליה שהיא תהיה אשה טובה לך?
19.10.2010 • 00:43

נאור יקר,
בצדק או שלא בצדק, אתה נלחץ מענייני הכלכלה לעתיד. אלא שיש לך ציפיות גבוהות להצלחה כלכלית, ואתה מרגיש צורך בעזרה. הקשר בסופו של דבר תלוי קודם כל בך. אם תלחץ עליה, היא תרגיש לא ראויה, ולא מוצלחת, ותתקשה לתפקד. ההמשך, אם היא לא תרגיש טוב לידך, עלול להיות שהיא תחליט להיפרד ממך.אם אתה לא יכול לתת לה עבודה, תן לה גב. שתרגיש את התמיכה שלך בדרך. אם קשה לך, יש לך בעיה עם עצמך קודם כל, והיא קשורה לציפיות שלך מעתידך ואורח החיים שלך, ואולי גם מתחושת ה"הצלחה" שלך בחיים, או לחילופין, לחשש מגודל האחריות. הלחץ שלך עליה לא יכול להיות לחץ נעים. מעט אנשים, יחסית, ידורבנו על-ידי לחץ כזה. הרוב נסוג ומתפקד טוב פחות. ואם תגיד שלא לחצת עד עכשיו, אז אתה קרוב מאד לעשות את זה, לפי מכתבך.הנח שהיא היא מה שהיא עכשיו. אם אתה מוכן להיות איתה בגלל סיבות טובות אחרות, תהיה איתה בגלל סיבות טובות אחרות, למרות החיסרון הזה,והנח לו. עם הזמן, ובלי לחץ, יש סיכוי שאולי משהו ישתפר, אבל גם אם לא – אתה הרי אוהב אותה ומוכן להיות איתה למרות החסרונות שלה. ואם לא... אתה כבר יודע מה עושים אם לא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083