פתרון בעיות בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 02.08.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורית
בעיות בזוגיות
02.08.2012 • 10:56

שלום
ד"ר חסון,בהמשך למה שכתבתי, אז כן, יש ילדה אחת בת 3.וכן אני עדיין אוהבת אותו וייתכן שאני סובלת מחוסר ביטחון עצמי כזה או אחר, וברור לי שלא בא לי לשכב איתו כי אני כועסת מאוד, אבל הוא גם לא מושך אותי, הוא נהיה שמן ופשוט לא בא לי עליו.הוא אוהב אותי מאוד וגם את הילדה ומאוד קשור אליה, אבל האהבה שלו חונקת. וכן אני מפחדת שלא אמצא מישהו שיאהב אותי כמו שהוא אוהב אותי ובטח שאף אחד לא יאהב את הילדה כמוהו.אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, ברור לי שהוא לא ישתנה אבל אולי יש סיכוי?אני נשואה לבעלי כ- 7 שנים. לבעלי אישיות בעייתית ששמתי אליה לב כבר מההתחלה, כולם שמו לב חוץ ממני שרציתי אותו מאוד. הוא תוקפן, שתלטן, תמיד חייב לומר את המילה האחרונה, מבטל את דברי, מקשיב לי אבל מחליט מה שבא לו ועברתי סוג של התעללות נפשית, בעוד הוא בטוח שהוא הכי אוהב ותומך ועוד ועוד. הוא מאוד אוהב אותי אבל יש לו דרך מאוד מוזרה להראות זאת והוא תמיד חייב לשלוט. מאוד רציתי לשקם את היחסים שרק הלכו ודעכו עד שזה הגיע למצב שהפסקתי להימשך אליו ולא רציתי לקיים יחסי מין והייתי ממש מכריחה את עצמי לשכב איתו. לבסוף החלטתי להיפרד ממנו. לאחר הפרידה אני מידי פעם חשה געגועים אליו אבל מספיק לי לראות אותו ולדבר איתו בשביל להבין למה עזבתי. אני כל הזמן שואלת את עצמי אם כדאי לי לחזור אבל לא מסוגלת להתגבר על תחושת הכעס וחוסר המשיכה אליו, שזה דבר שאינני יכולה להחזיר. אני גם לא בטוחה שנמשכתי אליו אי פעם.איך אדע כי עשיתי את הבחירה הנכונה. אולי טעיתי? האם אדם יכול לשנות את אופיו? והאם כדאי לי לחזור בידיעה שאינני נמשכת אליו ולא רוצה לקיים איתו יחסי מין?תודה

ד"ר אורן חסון
אם יש סיכוי, עשו מאמץ כדי לממש אותו
05.08.2012 • 00:16

אורית יקרה,
יש לכם בעיה בזוגיות, שאת לא מצליחה לפתור בעצמך. כנראה שגם הוא לא. את חושבת שיש לכם סיכוי, ובתנאי שתדעו להתנהל נכון. התשובה הברורה ביותר למצב הזה, היא לבקש סיוע מקצועי של ייעוץ זוגי. או לפחות ללכת לבדך לטיפול אצל איש מקצוע שעוסק לא רק בטיפול פרטני, אלא גם בזוגות, שיידע להצביע לך על דרכים לשיפור התקשורת ביניכם, ולבחון זאת לפני שתקבלי החלטה אם לעזוב את הזוגיות שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083