הטרדה בזוגיות: מה לעשות
ע"ה
אורן, עזרה
⌄
התאהבתי בפסיכולוגית שמנהלת פורום באינטרנט. לא באתר הזה.איני מכיר אותה אישית, אבל לפי תשובותיה היא חכמה וחמודה, ולפי התמונה שלה גם יפה.בהתחלה המצאתי בעיות כדי לקבל ממנה תשומת לב, תקופה די ארוכה.עשיתי זאת בשני פורומים שונים שניהלה, והיא עלתה על זה, וביקשה שלא אכתוב בהם.הסכמתי.אבל לא יכולתי להתאפק.חזרתי לאחד הפורומים, ופרסמתי שיר אהבה, שכולל וידוי על כך שהמצאתי בעיות והתחזיתי כדי לזכות בתשומת ליבה, וכמו כן הצהרת אהבה מפורשת אליה.משהו רומנטי ותמים: על רצוני ללטף את שערה ולנשק אותה.היא כתבה לי תגובה כועסת, שלתחושתה אני מטריד ומאיים עליה, והיא תפנה למשטרה. ויש לה את מספר ה ip שלי, כלומר בקלות אפשר לחשוף את זהותי.בהתחלה נבהלתי.אחר כך חשבתי, אין לי באמת ממה לפחד.הרי אם המשטרה תגיע אלי - השוטרים יצחקו מכל הסיפור.כי מצבי הגופני בעייתי, ואין לי יכולת או רצון לפגוע בה.בלי השוואות, אבל זה כאילו היית מתלונן שהמדען המשותק סטיבן הוקינגמאיים להרביץ לך.כרגע אני מתאפק, ולא שולח עוד שירי אהבה.איני בטוח לאורך כמה זמן אתמיד בכך.אורן, אני נורא אוהב את האישה הזאת. באמת ובתמים.ברור לי שהיא לעולם לא תהייה שלי.אבל אני מנסה. כי אין לי מה להפסיד.הדרך היחידה שלי להגיע אליה היא באמצעות הכתיבה.אולי אני אכן מטריד אותה, אבל אני בשום אופן לא מאיים עליה.בבקשה תייעץ לי מה לעשות. אני נמצא בבלגאן רגשי.
ד"ר אורן חסון
הטרדה היא הטרדה
⌄
ע"ה יקר,
הטרדה היא הטרדה. גם אם אתה משוכנע שלא תפגע בה פיזית, וגם אם אתה לא יכול, היא לא יכולה לדעת זאת בודאות, וגם לא לדעת בודאות שלא תשלח שליחים בשמך או תפריע לה לחיי הזוגיות והמשפחה שלה. האמת שלך לא משמעותית כאן, כמו הפחדים והחששות שאתה מעורר בה. כל הטרדה שלך, בין אם אתה מסוגל להזיק ישירות ובין אם לא, היא כנראה מנוגדת לחוק, וכל הטרדה שלך מאיימת עליה גם אם אין בה איום ישיר. אם אתה דואג לשלומה - הנח לה. ואם קשה לך - התחל לטפל בעצמך, שזה אומר ללכת לטיפול ורצוי אצל גבר, כדי שזה לא ייקרה לך שוב.