בקשה במקום הערה: שיפור תקשורת בזוגיות
נועה
ביקורת ..?
⌄
אני עדיין לא נשואה (באמצע שנות השלושים לחיי) אך חווה ומתנסה בקשרים עם בחורים/גברים בתקווה שימצא במהרה המתאים, בכל אופן, שאלה שעולה וחוזרת אצלי בכל פעם-כיצד עליי להעיר לבן הזוג על משהו שהייתי רוצה שקצת ישנה ובאופן שלא ירתיע או ישמע לא טוב וכך יכול לקומם , כלומר איך ניתן לתקשר רצון או אף בקשה לשינויים קטנים מבלי שהצד השני יחשוב או ירגיש שרוצים לשנות אותו - כמו בעיקר בנושאים של-הרגלים- סגנון הלבוש, סוג וכמות אוכל שאוכל, הרגלי שתיית אלכוהול, שינה וכו'אני מרגישה שבזוגיות ההרגלים של הצד השני מקרינים ומשפיעים עליי באופן מסויים, ולכן יש לי צורך להעלות זאת בפניהם..האם אני בכלל חושבת נכון ? ושוב, כיצד מעבירים הצעה לשינוי לבן הזוג מבלי שזו תעורר התנגדות ??המון תודה לך
ד"ר אורן חסון
לבקש, במקום להעיר?
⌄
נועה יקרה,
לפעמים מינוח ובחירת המילים יכולים להשפיע על הדרך שבה מבצעים דברים. השימוש ב"להעיר" נפוץ מדי לטעמי, בין אם זה להעיר לו או להעיר לה, כאשר חושבים שמשהו לא מתנהל כראוי או לא אמור להיות בצד השני. יתכן מאד שאםתבקשישינוי, למענך ולמען הצרכים שלך, במקום "להעיר" לו - שהוא מבין שאת חושבת שהוא לא בסדר, מה שגורם לו לאבד ביטחון או להתגוננות, כל התמונה תהיה אחרת. האם את מסוגלת "לבקש"? - מנסיוני בעבודה עם בודדים וזוגות אני יודע שהמעבר הזה בין "הערה" ל"בקשה" הוא תהליך לא קל בכלל. יש בו, לכאורה לפחות, ויתור על אגו. אבל בעזרת בקשות נכונות, ונכונות להוריד הגנות שלך ואולי אגרסיביות שלך, והתחשבות ביכולת התקשורתית של הצד השני, את יכולה להשיג כל כך הרבה יותר.