פתרון בעיות בזוגיות: נקודת מבט

תאריך פנייה: 16.11.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יאיר
העדר משיכה מינית
16.11.2015 • 20:01

דר חסון שלום,
אנחנו זוג שכבר 20 שנה יחד(מאז התיכון) הראשונים של כל אחד מאיתנו, יש לנו שני ילדים, בשנים האחרונות מאוד התרחקנו, יחסי המין הלכו והתמעטו תמיד היה תירוץ או הסבר למה זה זמן לא מתאים, ביקשתי ממנה שנלך לייעוץ זוגי כדי לנסות ולתקן, אמרה שקודם היא רוצה ללכת לבד כדי לברר כמה דברים,היא הלכה ליועצת מפורסמת אולם הרגישה כי היא "נכנסת" בה על התנהגותה השוטפת איתי ובבית, אז היא עברה ליועצת מפורסמת אחרת שעזרה לה להגיע לתובנה הבאה שהיא מעולם לא נמשכה אליי מינית ויש בינינו חוסר התאמה, אישתי טוענת שזה ממש נכון ומתאים להרגשתה איתי, לאחרונה היא סיפרה לי זאת, היא גם ציינה שלבעיה לצערה אין פיתרון ואי אפשר לייצור רגש שאינו קיים, וזה או שיש או שאין משיכה מינית ושהיא מרגישה שהיא זייפה את זה כבר 20 שנה, לא יודע מה לעשות או להגיד. כרגע לא רוצה לפרק את הבית כי הילדים קטנים, האם אפשר לשפר או לתקן את הקשר בכלל? ואיך ממשיכים?

ד"ר אורן חסון
הקושי בפתרון חד צדדי
19.11.2015 • 17:51

יאיר יקר,
אתה די בערפל ביחס למה שמרגישה אשתך. כמובן, שלכן גם אני, כי כל המידע שיש לי הוא ממך, ולך אין תשובות. עובדתית, היא מרגישה מרוחקת ממך, אומרת לך את זה ואתה גם מרגיש את זה. מהן התחושות האמיתיות שלה שגרמו לכך, אתה לא יודע. אתה גם לא יכול לדעת מה היא מרגישה הן לגביך והן לגבי עצמה. אם היא אומרת שהאינטימיות המינית אתך אף פעם לא היתה טובה, מן הסתם, היא אולי גם בערפל ביחס למיניות שלה עצמה, ואולי שואלת את עצמה אם היא בכלל מינית, או רוצה מיניות. מצד שני, יתכן גם שהיועצות אמרו לה משהו שהיא רק אימצה, כי הוא נותן לה סיבה, או תרוץ, להתרחק ממך. אחרי הכל, פגישה יעוץ אחת אינה מספיקה כדי להבין עד הסוף את העולם המורכב של אדם אחר. אלא אם דברים הם כן ברורים לה, והיא מצאה מי שייתן לה גיבוי, למשל - להימנע מאינטימיות אתך. אבל זה לא טיפול, ולא תהליך טיפולי. כפי שאתה רואה וחווה על עצמך, פתרון לבעיה זוגית אינו יכול להיות פיתרון טוב כשהוא חד צדדי (אתה מוזמן לראות קצת סדר במושגים 'טיפול' ו'יעוץ' כאן). אני מקווה שתצליחו למצוא טיפול זוגי טוב, שיעזור לכם למצוא פיתרון ביחד, שאולי לא יהיה הכי טוב שכל אחד מכם בנפרד מייחל לו, לפחות בטווח המיידי, אבל כזה שתרגישו בסוף התהליך שהגעתם למקום הכי נכון בתנאים שלכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083