פתרון בעיות בזוגיות - ייעוץ מקצועי
לדר אורן חסון
שאלה נוספת-"זוגיות ללא תחושת ביחד"
⌄
אחדד קצת,כ 6 שנים אנו גרים ביחד,השאר היינו בקשר חלקי .1 אשמח אם תשאיר כאן כתובת של מטפלת בזוגיות.לא מיסדנו הקשר היות ומלכתחילה היה בעייתי וחשתי שאיני שלם איתו,נלחצתי ממנה כבר אז,ניסיונות פרידה לא צלחו כשעוד הייתי מספיק חזק נפשית לזה והחזרה לא היתה מגעגוע אלה מאיכפתיות ואמונה שיהיה שינוי.. אך הניגון חזר על עצמו והיחס חזר להיות תוקפני. יש לי אשמה בזה שלא הייתי יותר חזק לחתוך ולא להיכנע. כאמור עד היום לא הבנתי הכיצד אני סובל אבל עדיין עושה ועשיתי דברים המנוגדים לטובתי -מהי ההשפעה שיש לה עלי שחלקה זה פחד לא מובן או מוסבר חלקית שכל אדם היה חושש ליפול לפה שלה. ואני זה שאחרי שאין ילדים כי ביחסים כה גועשים להכניס ילד זה פחד עוד יותר גדול. לא הסתרתי דעתי אך בשלב מסוים הפסקתי לנסות להיפרד,הפסקתי לחלום בכלל על חיים טובים ,השלמתי עם קיום שאין בו חום הדדי. הזמן נגרר והגענו לדקה ה90 ועתה זה כבר מפחיד כי או שכן או שלא ,הייתי מעדיף שכן,אין לי רצון לבנות זוגיות חדשה ויש יתרונות וסנטימנטים ועבר כשחיים תקופה ארוכה ביחד אבל איני מאמין שתשתנה,התוקפנות המפחידה,השתלטנות הדורסת,ביטול החופש של השני לחלוטין, ומה כשיהיה ילד אז לאשה יש עוד יותר עוצמה והשפעה על חיי הגבר,איך אז אפשר יהיה ליישב דברים? ומה אם ניפרד בסוף? היא תקרע את נשמתי חי לדעתי(לא בטוח אבל אפשרי),אז הלוואי ואפשר היה לשנות גם אני לא צעיר ויאללה רוצה ילדים שאספיק לגדל וזה כואב אבל מפחד שלא העמוד בתסכול עימה ואברח ואז איזה עונש עשיתי לילד לא אשם תמים ייצור שצריך אבא ואמא. ואני מכיר עצמי לי זה יהה קשה,אצלי לא נתפס איך אנשים קמים ומתגרשים,מאיפה האומץ .
ד"ר אורן חסון
ייעוץ מקצועי חשוב כדי לצאת ממצוקה
⌄
פונה יקר,
אתה מתייחס לפניה שלךכאן. כתבתי לך את דעתי. אני מבין שאתה מתקשה, כי אתה רוצה לעשות מעשה עכשיו ולפתור את הבעיה עכשיו, אבל כפי שאתה מבין בעצמך, זה לא הולך כך. לבד, אתם לא מסתדרים, שלא לדבר על כך שגם אתה בעצמך מתקשה לדעת מה אתה רוצה, בגלל הסיכויים והסיכונים. קרא שוב את תשובתי, וחפשו ביחד ייעוץ מקצועי.