בגידה: המחיר שגבר צריך לשלם

תאריך פנייה: 03.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גבר במצב נפשי לא טוב
ההתנהגות של אשתי לאחר הבגידה שלי
03.01.2007 • 01:14

לילה טובלהזכיר לך דוקטור אני בגדתי באשתי עם בחורה מהאינטרנטלפני כחצי שנה.לפני כחודשיים סיפרתי לה על זה ומאז הלכנו ל9 מפגשים אצל מטפל זוגי בשיטה נרטיביתכרגע אנחנו ממש לפני מעבר לדירה חדשה אבל למרות האריזה והדיבורים על המעבר אני עדיין"לא במשחק" ז"א אני עדיין לא חזרתי למצב שבו אני צריך להיות איתההיא עדיין לא סולחת ואומרת שהיא לא אוהבת אותי ושהיא מאוד כועסת עלייכמו למשל איך אתה ישן בלילה ואני לאלמרות שללכת לרקוד בסיבסטר ובימי שישי היא כן יכולה ואני לא מסוגל לצאת מהבית בכללאני מאוד מצטער על מה שעשיתי ומביע חרטה וצער עמוקוכבר מוכן לעשות מה שנקרא עבודה בשפה של המטפל שלנו אבל היא עדיין בעמדה שלה- היא טוענת שאין שום שינוי בכלל מאז המפגש הראשון עם המטפל לפני חודשייםאיך יוצאים מזה?מה אני כבר יכול לעשותלפעמים אני משתגע שאני לא יכול לעשות כבר כלום אני ממש מתוסכל מזה והיא יודעת ולא נותנת לי לעשות כלוםמבחינת ההגדרה של המצב כיום זה בדיוק כמו 2 שותפים שחולקים דירה יחד. יחסים אפלטוניים קרים בלבד

ד"ר אורן חסון
סבלנות. היא צריכה להאמין שאתה אוהב.
05.01.2007 • 18:44

גבר יקר,
יש מחיר לבגידה גם אם היא חד פעמית (ובודאי כשהיא מתמשכת), ויש מחיר עוד יותר גדול, כאשר היא מתגלה על-ידי הצד השני, ולא חשוב מי מספר את זה. כרגע, היא כועסת, והיא מענישה, ושני הדברים מוצדקים ורגשיים, ויש בהם תועלת חינוכית בזוגיות (כדי ללמד אותך, כי אתה מבין דרך תגובתה עד כמה זה חשוב לה, ועד כמה פגעת בה, ועד כמה סיכנת את הזוגיות). אם היא ממשיכה לכעוס, וממשיכה לתת לך כתף קרה, משמע שהיא לא השתכנעה לחלוטין שהיא יכולה לסמוך עליך ושלא תעשה זאת שוב. אם אתה רוצה אותה, אתה צריך ללמוד לשלם את המחיר, ולהראות לה, דרך ההיענות שלך כלפיה, עד כמה היא חשובה לך. זה מה שהיא צריכה לדעת. שהיא חשובה לך. וכל הבעת מרירות שלך, וכל הבעת מרידה, מפריעה לך להעביר את המסר הזה. אם היא חשובה לך, תמשיכו ביעוץ הזוגי, שיעזור לכם לשים דברים בפרופורציה, ובכלל זה גם את ההתנהגות שלה כלפיך, ותתאזר בסבלנות ובאורך רוח כלפיה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083