פתיל קצר בזוגיות: מה עושים?
כנסו לבלוג יחסים
בעיית תקשורת
⌄
שלום
! אני וחבר שלי כשנה ביחד,אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני ורוצים עתיד משותף ולהתחתן לאחר סייום לימודי תואר ראשון. הייתה לנו תמיד בעיה תקשורתית,כשאנחנו מתווכחים,אני מעדיפה באותו הרגע להירגע,כל אחד עם עצמו כמה זמן שצריך גם הוא חושב ככה,אבל הבעיה היא שלדעתי אחרי שנרגענו צריך לשבת לדבר על הבעיה שכתוצאה ממנה נוצר הריב,כדי לא לחזור לזה בעתיד. אני מאוד רוצה מערכת יחסים בריאה,והכל אצלינו בסדר חוץ מהתקשורת. שבעיקר זה אחד הדברים החשובים בקשר!כשאני מנסה לפתור את הבעיות ולדבר,הוא פשוט שותק.אני שואלת אותו למה הוא שותק הוא טוען שאין ל מה להגיד.זה נורא מרגיז ומרחיק אותי ממני,ובאותו הרגע אני פשוט מעדיפה להסתובב וללכת עד שאני ירגע..זה נורא מתסכל אותי,אבל מצד שני הוא לא אשם שאין לו מה להגיד.בזמן האחרון הריבים נהפכים לגדולים ורציניים יותר,ואיני מעוניינת לדבר איתו אפילו כמה ימים.כשאני מנסה לדבר איתו אני מרגישה שהוא לא מבין מה אני רוצה ממנו בכלל. וגם כשאני מתחילה לנסות לפתור ולדבר הוא נסגר וישר זורק משפטים כמו:"אין לי כוח לזה" הוא פשוט לא מוכן לדבר איתי וליפתור מצבים.היום זה היה השיא,הייתי כ"כ מדוכאת שהוצאתי עליו את כל הרגשות בבת אחת והסברתי לו מה מציק לי,שבעיקרון זה שבזמן האחרון היחס שלו נורא מגעיל יבש וגורם לי להרגיש לא נאהבת ולא רצויה.שלחתי לו הכל בהדעות,מפני שידעתי שהוא יישן,ויקבל אותן כשיקום. לאחר שקם הא התקשר ולא רציתי בכלל לענות לו,סיננתי אותו סביבות ה5 פעמים..הוא שלח לי הודעות בכלל לא קשורת למה שכתבתי,ועוד מהלב.הוא כתב :"מה את בדיכאון?מה יש לך?על מה כל המהומה"הוא התקשר עוד כמה פעמים ולא רציתי בכלל לענות,רציתי להירגע ולא להגיד שטויות.ישלי פתיל נורא קצר והדרך שלי להתמודד עם זה,זה להרגע לבד עם עצמי. בהמשך הוא רשם לי שהוא חוזר לישון כי הוא עייף ושמקווה שאני לא בריב איתו,שהוא מאוד אוהב אותי ונתן לי כמה משפטי תמיכה איחל חלומות מתוקים.זה רק גרם לי להבין שהוא לא מבין אותי,הוא לא יודע מה אני רוצה מה הולך לי בראש הוא לא שם לב כשהוא מדבר מגעיל,הוא חושב שאני אוכלת סרטים על כל דבר. כמו שאמרתי אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני,אבל אני מרגישה שאני לא יכולה לדבר איתו על מה שמפריע לי איתו,בניגוד לזה שכשישלי בעיות אחרות הוא נורא תומך ומקשיב ומנסה לייעץ. אני לא רוצה להרוס את הקשר...אבל הוא מדרדר מיום ליום..אני רוצה להציל אותו.עצה לשיפור תקשורת?אולי הסבר כלשהו?איך לדבר איתו ולתת לו להבין?
ד"ר אורן חסון
יודע להקשיב עד שאת מתלוננת עליו
⌄
פונה יקרה,
עושה רושם שהוא מתעייף מה"פתיל הקצר" שלך. בהחלט ייתכן שאינו מבין אותך, ואולי יותר משאינו מבין את הנושאים שעליהם את מדברת, הוא לא מבין מדוע זה חשוב, או מדוע זהכל כךחשוב (ולכן, מדוע הפתיל שלך קצר). כנראה שלשניכם יש עבודה לעשות – לו, להיות סבלני יותר ופתוח יותר להבין, ולך – להבין את המצוקה שלו כאשר את מביאה אותו לעיתים קרובות לויכוחים ועימותים שאולי הוא לא בנוי להם נפשית. אם כל מה שהוא רוצה זה זוגיות שקטה ושליווה – את מייאשת אותו באש ובדרמה שלך. שלחת לו הודעות, והרבה, ואת לא עונה לו כשהוא פונה אליך. זו דרמה שאת יוצרת, כנראה מתוך כעס, וכנראה שאין לו כלים להבין אותה. מבחינתו, או שאת רוצה לדבר או שאת לא רוצה. זה מאד טוב שהוא מוכן ויודע להקשיב לך כאשר את מגיעה אליו עם בעיות אחרות, אבל כנראה שבדברים שנוגעים לו הוא מתייאש מהר יותר. אולי גם כי בזה הוא פחות מסכים איתך. וכפי שכתבתי לך, כנראה שלשניכם יש עבודה לעשות בעניין הזה. אם אתם רוצים להיות ביחד – כדאי לשקול יעוץ זוגי למרות שאתם רק בתחילת הדרך.