פתיחות בקשר: איך ליצור תקשורת
אנונימוס
בן 29 לא מצליח להכנס לזוגיות
⌄
אני בן 29, ולא מצליח להכנס לזוגיות ומעולם לא הייתי בזוגיות רצינית.אני מרגיש שאני לא יודע או לא מצליח לגרום לבחורה להיפתח אלי באמת.אציין שלפני בערך כשנה הכרתי בחורה שהגדרנו את עצמינו כזוג ויצאנו ככה כחודשיים, לאחר מכן היא טענה שהיא נמצאת במקום מאוד מבולבל בחיים שלה ולכן אנחנו צריכים להיפרד, בסוף יצא שיצאנו להפסקה של חודש שלאחריה נהיונו חברים Friends של in between שבה לא קיימנו יחסי מין אלה רק יצאנו מדי שבוע בערך לדייט והתחבקנו והתנשקנו כל פעם כאילו אין מחר. לפני שבוע זה נגמר עקב כך שהיא התרחקה ממני לפי שבועיים ובמשך שבוע עד השיחה שלנו היא נעלמה מאוד והייתה צריכה זמן לחשוב. בפגישתינו הצלחתי לגרום לה היפתח אליה ולספר לי מה עובר עליה. עקב סיפורים שלה על חוסר יכולה להכנס לקשר אינטימי כרגע החלטנו שאנחנו נפסיק על קשר בינינו .לדבריה יש כל מיני דברים בחייה, משינויים בחיים כמו עבודה ומעבר לחו"ל למשך חודש עד גירושי הורים שהיסבה להם עדיין מהדהדת בחייה.אז החלטנו שאנחנו נפסיק כל קשר בינונו כי אנחנו לא יכולים להיות פשוט חברים והיא לא יכולה להכנס לקשר רומנטי כרגע.מה זה אומר להיפתח לבחורה בשביל שהיא תוכל להיפתח אלי ?
ד"ר אורן חסון
פתיחות בתחילת קשר
⌄
אנונימוס יקר,
כל כך קשה לענות לך. אני לא יודע אם אתה לא יודע להיפתח כלפי בנות זוג, או אולי להיפך - חושש מדי ואולי נלהב מדי, ונפתח יותר מדי או יותר מדי מהר. בדרך כלל, כדי לאפשר פתיחות מהצד השני, בהנחה שיש לה עניין, זה אומר הקשבה, ותגובות שהיא תוכל להתחבר אליהן כדי להמשיך ולספר לך את מה שמעניין וחשוב לה.יתכן שאתה צריך לדבר עם חברים, ואולי דווקא עם חברות, כאלו שמכירים אותך ושיעזרו לך בעצות. ואולי ללכת לטיפול פרטני, כדי ללמוד להבין וללמוד לנסות, ולהכיר גם את עצמך וגם עוד משהו מהתקשורת הבין אישית שבין נשים לגברים.
אנונימוס
פתיחות בתחילת קשר
⌄
חברי שמכירים אותי אומרים לי שלא מגיע לי בחורה כזו שלא יודעת להעריך אותי ואת הטוב שאני נותן. לדעתי הם אינם מבינים באמת מה קורה. הם מכירים גם את כל ההיסטוריה שלי.אצל מי אוכל לקבל טיפול פרטני ? זה עניין שמציק לי מאוד מאוד בחיים. ארצה טיפול.