בעל לא עוזר בטיפול בילדים
אסנת
אין לי עזרה מבעלי בבית
⌄
שלום
אני נשואה שלוש וחצי שנים בת 30 וכך גם בעלי יש לי ולבעלי 2 ילדים קטנים ועוד אחד בדרך ,אני ובעלי ידענו עליות וירידות בקשר והיינו אף בטיפול זוגי , אני חייבת לציין שקיים שיפור ביחסים בינינו חוץ מהעבודה שאני עדיין נשארת לבד עם מטלות הבית , בעלי הולך לעבודה בחמש בבוקר וחוזר בערך ב15 אחה''צ אני עובדת במשרה חלקיתכאשר אני מבקשת מבעלי עזרה בבית הוא אומר שהוא לא מנקה ,הוא עובד מספיק קשה ואין צורך להוסיף לו בעבודות הבית , הוא גם לא עוזר עם הילדים מקלחות , הלבשה ,הוא טוען שאני עובדת במשרה חלקית ויש לי את כל הזמן שבעולם לעשות הכל בנחת וברוגע ושהוא לא עומד על הראש עם ניקיונות הבית מצד אחד אני מבינה שהוא עובד קשה , ומרגישה באמת "חוצפנית" נקרא לזה לבקש שיעשה גם בבית עבודה אבל מצד שני כל עבודות הבית זה עליי! ולא רק זה הוא גם לא שומר על הניקיון הוא בלאגניסט מיקצועי כל בקושתיי לשמור על הסדר עלו בתוהו ! הוא עונה שהבית זה לא מוזיאון וחיים בו ונוצר בלאגן ושהוא פשוט "שוכח" לסדר אחריו ושהוא משתדל אבל זה ממש ליום השתדלות ואז שוב חוזר לסורו , מה לעשות?? אני שוחחתי אתו על כך פעמים רבות הוא ענה לי שאם קשה לי הוא מוכן לשלם על עוזרת שתנקה ותעזור , אני רואה בזה כבזבוז כסף מיותר למה לשלם על עוזרת?? שהוא יכול להקדיש חצי שעה ביום לעזרה שטיפת כלים מקלחת לילדים , הוא נוהג לבשל בשישי או עושה ארוחת ערב לילדים כאשר אני באמת אבל באמת לא מרגישה טוב , אבל אני צריכה להגיע למצב של קריסה כדי שהוא יעשה משהו בבית?? אני גם מפחדת איך אני אסתדר עכשיו שיש תינוק בדרך איך אסתדר ??? מי יעזור עם הילדים עם הניקיונות תחזוקת הבית?? הפתרון שלו עוזרת בית ולי קשה להכניס בן אדם זר ואני מרגישה שזה בזבוז כסף....מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
שירגיש שטוב לו עם הילדים
⌄
אסנת יקרה,
אני מבין שבעלך רואה לא רק במטלות הבית "עונש", או משהו שרצוי להתחמק ממנו (כולל לסדר אחרי עצמו), אלא גם בטיפול בילדים. האם כי הוא "מורד" בך כשאת דורשת ממנו יותר ממה שהוא חושב שמתאים לבית ולו? - לא יודע. האם את רוצה יותר כדי שיעשה לפחות משהו מתוך זה? - גם כן אני לא יודע. אבל אני מעלה אפשרויות למחשבה עבורך.חשוב שיתחיל לראות בהתעסקות עם הילדים משהו מועיל להם, בחלק הרגשי והאינטלקטואלי שלהם, ובחלק הרגשי שלו. לא עונש. יתכן שהדרך שבה את מבקשת ממנו יכולה להשפיע לטובה. יתכן שעידוד, כאשר הוא עושה זאת, דרך הצבעה על מה שהוא עושה טוב איתם, ודרך ההצבעה על מה שלמדו טוב ממנו, יכולים להועיל מאד כדי שירגיש טוב עם זה ולא רע עם זה. שימי לב היטב, לכן, לדברים הקטנים לעומת זאת, חשובה פחות ביקורת על מה שהוא עושה איתם, כדי שירצה עוד.ואולי, אם הוא מגיע באופן קבוע בשלוש אחר הצהריים לאחר שעות עבודה רבות וקשות, אם הוא יזכה למנוחה של שעתיים קודם, יישאר לו מספיק זמן גם להיות איתך, ואולי לעזור, וגם להיות עם הילדים. אבל תתחילי עם העשייה עם הילדים, כדי שירגיש נחוץ ולא ירגיש נשלט.