פשרות בקשר: שיקולים וגבולות

תאריך פנייה: 05.03.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ציון
האם אני פוגע ביחסים שלהם
05.03.2014 • 16:39

שלום
ד"ר חסון .לאשתי אח ואחות נשואים עם ילדים , יש לי קשר טוב עם אחותה הגדולה אבל עם אחיה הקשר מאוד מאוד רופף , אין לי תקשורת איתו , אני לא מרגיש בנוח בסביבתו ולמרות זאת אני הולך עם אשתי כשאחיה מזמין לביתו וכמו כן אינני מתנגד להפך שאשתי מזמינה אותו עם בני משפחתו אלינו . אינני רואה כל צורך למערכת יחסים עמוקה ורחבה יותר איתו כמו יציאה לטיולים , מסעדות ובילויים יחד וזאת לאחר שנכבתי בעבר בגלל התיחסותו למשפחתו בלבד והתעלמות מדברים נוספים שגרמו לי לסרב להיות במצבים דומים בעתיד . אינני חושב שעלי להיות במקומות ובסביבת אנשים שאינני מרגיש בנוח איתם , אני מכבד את אשתי הולך איתה מדי פעם לאחיה ולא מתנגד שנארח אותם אצלנו למרות שזה קשה לי אבל אני עושה זאת עבור אשתי . לאחרונה אשתי טוענת שעקב סירובי להגדיל את המפגשים עם אחיה כמו טיולים , מסעדות ובלויים יחד והגדלת הביקורים אצלו והוא אצלנו אני פוגעת בדרך עקיפה ביחסים ביניהם , האם לדעתך אשתי צודקת , הרי אינני מסרב ומונע את היחסים שיהיו רחבים יותר של היחסים שלהם אני פשוט לא מוצא את עצמי ביניהם ואינני חייב לדעתי להיות ביניהם , אין לי כל קשר ליחסים ביניהם , אין לי כל השפעה ליחסים טובים או רעים ביניהם ואינני רואה איך אני משפיע לרעה על היחסים שלהם ומה הקשר שלי ליחסים שלהם הרי לא התחתנתי עם אחייה , זה נכון שמשפחה לא בוחרים אבל אני מכבד את אשתי ולא שם רגלים ליחסים ביניהם וזורם איתה במגבלות שלי . אינני רואה כל אסון וכל פגיעה ביחסים שלהם באם לא אצא איתם יחד לבלויים משותפים , אני לא חייב לסבול את היחס האגואסטי והקמצני של אחיה , זה לא אח שלי זה אח שלה ולא נעים לי להיות בסביבה ולא נראה לי שמשהו יכול לחייב אותי להיות בסביבה עם אנשים שלא נעים לי להיות שם , האם אני צודק , או טועה , ועלי לשים מסכה ולהצטרף לאשתי על מנת לא לפגוע ביחסים שלה עם אחיה ?תודה

ד"ר אורן חסון
לשמור על משהו טוב
07.03.2014 • 18:18

ציון יקר,
אנא קרא את הצד השני של המטבע, כאן:http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3817942. לרגע חשבתי שאתה הצד השני שלה, אבל יש הבדלים בכל זאת, אלא אם אחד מכם שינה משהו בפרטים לטשטוש הזהות.שים לב: את תשובתי שם, כתבתי לה, בהיותה היא זו שהתכתבה איתי, ומכיוון שאיתו לא היה לי קשר. עכשיו, אתך, המצב הפוך. אתה כותב: "אינני חושב שעלי להיות במקומות ובסביבת אנשים שאינני מרגיש בנוח איתם". האם זה נכון? האם זו אמת אוניברסלית? האם כך באמת צריך לנהוג? - אני לא בטוח. אני חושב שיש כאן עניין של מידתיות, כי אחרי הכל, אתה כן רוצה שיהיה לך טוב ונעים בעולם, וכנראה שהיא מרגישה בטוחה יותר במערכת החברתית והמשפחתית שלה כאשר גם אתה שם. זה לא אומר שאתה צריך להיות שם כל הזמן ולחפש זאת, אבל זה אומר שאתה צריך לחשוב על פשרות, בהתאם לנסיבות. וזה אומר שאתה צריך גם להביע את רצונך שלך, בנסיבות שבהן אתה חושב שאפשר לוותר על נוכחותך, באופן נעים וענייני. אם תצליח להבדיל בין מקרים שהם חשובים יותר לה למקרים שהם פחות חשובים לה, ואם תצליח להבדיל גם בין מקרים ומועדים שהם חשובים לך באמת, לבין אלו שהם פחות חשובים לך, יתכן מאד שיהיה לה הרבה יותר קל לקבל את דעתך ואת הגבולות שתשים לקשרים המשפחתיים האלה, מאשר זה יהיה סרוב גורף. כי אם זה יהיה סרוב גורף, זה יהפוך למלחמת כוחות ביניכם, ויקלקל את הקשר ביניכם. וגם זה שיקול שאתה צריך לקחת בחשבון. חבל לקלקל משהו טוב אם אפשר עם קצת סבלנות וסובלנות לשמור עליו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083