פשרות בקשר זוגי: מה חשוב?
דוד
בעיה של בטחון עצמי או משהו אחר?
⌄
שלום רב,
אני בחור בן 28, יוצא עם בחורה בת 25 מזה כחודשיים.שנינו מאוד אינטלקטואלים, מוצאים הרבה נושאי שיחה ביחד ובדרך כלל כיף לנו ביחד.העניין הוא שכשאני לבד, כלומר אחרי שאני נפגש איתה, אני מרגיש שאני רוצה ללכת להתחיל עם בחורות אחרות שאני רואה ברחוב ומוצאות חן בעיניי במראה.אני לא יודע אם זה נובע מכך שהמראה שלה לא בדיוק המראה שחיפשתי או משום העובדה ששנינו חסרי בטחון עצמי באופן כללי ולכן אני נוטה פחות להעריך אותה.מבחינה שכלית יש לה תכונות שאני מעריך מאוד ולכן הייתי רוצה להרגיש כלפיה יחסי אהבה והערצה אך באיזה שהוא מקום אני לא מצליח להגיע לכך והדבר מטריד אותי.מה לעשות?תודה,דוד
ד"ר אורן חסון
בחר מי אתה...
⌄
דוד יקר,
בכל קשר עושים פשרות. לפעמים הרבה פשרות, לפעמים מעט פשרות, אבל נדיר מאד מאד למצוא קשר שבו אתה מרוצהמהכל. מצאת מישהי שמוצאת חן בעיניך, ואתם מתקשרים היטב, ובדרך כלל (בדרך כלל???) כיף לכם ביחד, אלא שהמראה שלה לא מושלם בעיניך.יכול להיות שלו היתה מתאהבת בך בחורה שנראית הכי טוב שיש, חטובה וסקסית בטרוף, היית מוכן להתחתן איתה כבר אתמול, גם אם אין לכם שום נושא משותף לשיחה. אולי היית אומר לעצמך: "טוב, נו, היא לא כל כך חכמה (והיית אומר זאת לעצמך בעדינות, כדי שלא לבייש את עצמך יותר מדי), אבל היא חלומו של כל גבר (כי אתה רואה את מבטי הגברים נמשכים אליה כמו אל מגנט, כאשר אתם הולכים ביחד), ואני מרגיש לידה כאילו אני הגבר הכי נחשק בעולם, וסוף סוף מקבל את הבטחון שלי שלא היה לי בעבר, וזהנוראחשוב לי."ואולי אתה לא כזה. ואולי משהו באמצע...אחרי הכל, אהבה זה סוג של החלטה להתמסר למישהו או למישהי. בחר מי אתה, דוד.
דוד
בחר מי אתה...
⌄
שלום
ד"ר חסון,קודם כל תודה רבה!כשאמרתי שאנחנו מתקשרים "בדרך כלל" טוב, התכוונתי שזה כל הזמן ככה למעט מקרים שאני מסתכל עליה בפנים ומתאכזב מהמראה ואז זה גורם לי לחשוב עליה דברים שליליים, להרגיש לחצים ופחדים שאני אולי לא אוהב אותה באמת, עד כדי פאניקה.אני מנסה כל הזמן להזכיר לי את התכונות החיוביות שלה ולחשוב חיובי, אבל המראה זה מה שרואים בסופו של דבר, ולכן זה קורה לי יותר ויותר.חבל לי לוותר עליה מצד אחד כי מבחינה שכלית יש לה את כל התכונות שאני מחפש באישה.מצד שני, זה גורם לי לייסורים כמו שאמרתי, לחצים בחזה,פחדים וכו'.כלומר לגבי השאלה שלך, אני הייתי מאוד רוצה אותה, למרות שהיא לא נראית הכי יפה, אבל אני לא מצליח להפנים את זה לרגשות.מה עושים?...תודה.
ד"ר אורן חסון
לרצות להתאהב
⌄
דוד יקר,
אני לא מכיר נוסחת קסמים שתהפוך רצון לרגשות. אם זה יקרה, כנראה שזה יקרה לאחר זמן רב. ואולי אף פעם.אם אתה באמת רוצה, אתה יכול לעזור על-ידי הסחות דעת, כאשר אתה מוטרד ממשהו. אבל זה נכון לעשות כאשר הסיבה האמיתית היא גירסה מסויימת של מחשבות טורדניות, המפריעות לחייך.אלה הם חייך, דוד. בשלט רחוק, אני לא יכול לומר לך במי להתאהב, ולצערי, גם לא איך. זה קסם שבאמת הייתי רוצה לדעת לבצע. מקרוב, כלומר, בתהליך פגישות מסודר, אפשר היה לבחון טוב יותר את האפשרויות, הרצונות, הצרכים והרגשות, ואולי להקל במשהו על התהליך, אבל גם זה, רק בטווח אפשרויות מסויים.
דוד
לרצות להתאהב
⌄
שלום
ד"ר חסון,המחשבות שמטרידות אותי הן שיש משהו יותר טוב מזה, ושאני צריך להמשיך לחפש עוד.אני רוצה לציין שמבחינה שכלית כשאני מנתח את הנתונים אני בטוח שהיא הכי מתאימה בשבילי (תכונות, תחומי עניין, וכו', הכל בדיוק מתאים למה שחיפשתי, או לפחות מתאים על הנייר למה שנראה לי שאני מחפש...) ושאני לא אמצא מישהי כמוה.הבעיה היא שאני לא מרגיש את זה! אלא רוב הזמן אני מרגיש ההפך...ממה זה יכול לנבוע? והאם אפשר לטפל בזה?תודה,דוד