פשרות בנישואין: האם לוותר?
יעל
פער בין הרצוי למצוי
⌄
שלום,
אני נשואה+2לאחר לידת הבת הראשונה, בעלי פוטר בעקבות רומן שניהל בעבודה. לי זה נודע בדיעבד, לאחר שנתיים שסרב לגעת בי.ואני הטפשה לא העלתי בדעתי מה הסיבה..בעקבות פיטוריו לא עבד מס' שנים וב4 השנים האחרונות עובד ומרויח משכורת נמוכה.לאחר לידת השניה הסתבר לי שהוא ניסה להתחיל עם אחותי.זה שבר אותי נפשית, אבל מכיוון שלא רציתי לפרק את המשפחה, החלטתי לחיות עם העלבון ולהמשיך לייצר בית שמח עבור הילדות.כל השנים הללו אני עובדת ומרויחה יפה ומשקיעה הכל בו ובבנות, כי זה מה שבאמת חשוב בעיני.נכון להיום, השגרה סביב העבודה והבנות מתנהלת בנעימות.בגלל פחד וחוסר רצון לפגוע בילדים וגם בגלל שאהבתי אותו, איכשהו הצלחתי לבלוע את כל הצפרדעים ולהמשיך יחד.תמיד ידעתי שהוא בעל יכולות ואמביציה מבחינה כלכלית יותר נמוכות משלי, אבל איכשהו קיויתי שיצליח, אפילו בקצת מעל הממוצע...ושאוכל להתגאות בו.לאחר כ"כ הרבה שנים ברור לי שדבר לא ישתנה וזה מה יש. גבר לא נאמן בעברו, לא מוסרי וגם בעל הכנסה נמוכה.ועם זאת נעים וסבלני ורגיש לילדים.למרות חוסר הרצון, או הכח..להתגרש, יש לי תחושה שכבר לא נשארה לי באמת אהבה כלפיו ושלעולם אהיה מתוסכלת מהעובדה שהוא לא מרויח יפה, ופחות ממני.גם הסיפור עם אחותי תקוע לי בלב,ל לא לבלוע ולא להקיא. איך להתמודד עם האכזבה והעלבון?האם באמת נכון לי להשאר איתו? גרושין לא נראים לי פתרון, כיוון שכלכלית מצבנו רק יורע, רגשית הבנות יפגעו מאוד, העלבון על מה שקרה ישאר גם אם לא נחיה יחד והקשר ביננו הרי ימשך בגלל הילדות, אז מה הרוחתי?מצד שני קשה לחיות עם תסכול ואכזבה מבעל שכל כך אהבת ושכל כך איכזב בכל כך הרבה מישורים.אנא עצתך איך להתמודד עם הכל, העבר וההוה ומה נכון לי לעשות? אולי בטעות שכנעתי את עצמי לא להתגרש, אבל זה מה שנכון ?
ד"ר אורן חסון
פשרות, או ויתור על משהו חשוב?
⌄
יעל יקרה,
נדמה לי שבעצם נתת סוג של פיתרון, רק שאת לא משוכנעת בו. את אומרת שגרושים הם לא אופציה, בגלל ההבט הכלכלי. לכן, אולי מה שנשאר זה ללמוד לחיות עם זה, ולהשלים עם מה שיש. אלא שאת מפסידה יותר – את מפסידה גם את האפשרות לאהבה משלך. כי האהבה שלך כבר לא קיימת, לאחר שנים של תסכול ואכזבה.אני לא נמצא בנעלייך, ולכן לא אוכל להחליט בשבילך. הנכון הוא שלא תמיד אנחנו משיגים את מה שאנחנו רוצים, כי לא תמיד אנחנו יכולים. את יודעת שיש מחיר לגרושים, ולכן את מהססת. האם כדאי שתלכי ליעוץ פרטני. יהיו לך כמה וכמה שאלות לפתור שם: האם את יכולה להשלים עם מה שיש? האם את יכולה למצוא פתרון טוב יותר? האם תוכלי להיעזר ביעוץ כדי להתחזק בדרך ליציאה מהנישואים האלה, וחפש גם פתרונות מעשיים לאיך עושים זאת, אם בכלל?