פשרות בזוגיות: דיבור והבנות
romi
זוגיות במשבר
⌄
שלום
אני וחברתי גרושים בשנות השישים. בזוגיות כ5 שנים.מה שמפריע לי שחברתי שגרה בדירתי בקשרים מאוד אינטנסיטיבים עם משפחתה, שזה אומר אירוח של ילדיה ונכדיה כמעט כל שבת.מצד אחד זו משפחתה, מצד שני אני רוצה את השקט שלי.לא ממש התחברתי אליהם, או ניתן לומר ממש לא.מה עושים.תודה
ד"ר אורן חסון
משהו לדבר עליו
⌄
רומי יקר,
מדברים, ומחפשים פשרות שאפשר לחיות איתם. ברור שחלק גדול מהיכולת לעשות פשרות היא כלכלית, שכן אפשר, באופן תאורטי, לשמור על דירה נפרדת שבה תארח בשבת, אבל כנראה שזה לא ריאלי (ולא לזוגות רבים סידור כזה הוא ריאלי, בשל ההוצאות הרבות הנלוות). אם אתם גרים בדירתך, יש לזה מחיר, והשאלה היא מי משלם אותו. האם אתה מוכן להשלים עם העובדה שלך אין בית בסופי שבוע? האם אתה מוכן להשלים עם זה אם הדבר יקרה פעם בחודש? בשלושה שבועות? האם אתה יכול "להעלם" מדי פעם בסופשבוע כזה, אחת לזמן מה, ולמצוא לעצמך מה לעשות (בין עם חברים, או בילוי והובי משלך או לבקר את אחד מילדיך)? האם היא מוכנה לשלם את המחיר שלה, בעובדה שהיא גרה בביתך ושגם לך יש צרכים בכך שחלק מהביקורים הללו יהיו לא בביתה אלא בביתם של אחד הילדים שלה? האם היא תרצה אותך איתה בכל ביקור כזה?אני לא יודע מספיק מה קורה ביניכם, אז אני רק יכול להעלות הצעות באויר. נסה לקחת מזה את מה שאתה יכול, ולראות אם יש לכם על מה לדבר (או להחליט שאולי בכל זאת עדיף להשאיר זאת כמו שזה)?