פשרה בזוגיות: ויתורים ועקרונות

תאריך פנייה: 23.05.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לירי
זוגיות
23.05.2006 • 20:36

שלום רב,
הייתי שמחה לקבל עצה למקרה הבא :יש לי חבר כבר 3 שנים במהלכם יצא לנו להיפרד למשך 9 חודשים עקב גישה לא פשרנית מצדו.לאחר שנפרדנו ניסינו לשמור על קשר ידידותי שהיה קצת קשה עקב הרגשות העמוקים אחד כלפי השני , עם זאת הצלחתי ליצור לי קשר ואף להתאהב מחדש אך אחרי זמן קצר התברר לי כי הקשר לא בשבילי . לאחר תקופת התאוששות מהקשר, החלו לצוץ רגשות לחבר ואחרי תקופה של 3 חודשים בהם שהה בחו"ל החלטנו לחזור ולנסות שוב.בקשר בינינו תמיד הייתה מן אהבה אינסופית., חיבור שלא ניתן לתאר במילים וזה בעיקר מה שמחזיק כרגע את הקשר בינינו.הבעייה בזוגיות , יש לי צרכים בסיסיים שהוא לא ממש מצליח לענות עליהם למשל ליזום יציאות משותפות רק של שנינו או להפתיע אותי כשיש איזשהו אירוע (יום הולדת , חגיגה של שנה או סתם ככה .. ) לרוב אני יוזמת כי לו אין צורך כזה . (בשביל הביחד מספיק לו סתם להיות בבית ביחד)הוא מאד מחובר לחברים שלו ולרוב אנחנו יוצאים איתם , אני דווקא מאד מחבבת אותם ומסתדרת איתם אך חסר לי את הביחד הפרטי שלנו.כבר קרו מקרים בהם הצעתי לו לעשות משהו ואם לא ציינתי רק שנינו הוא חשב לצרף את חבריו לתוכנית..היו לנו שיחות מרובות מאד על הנושא ואפילו קראנו את הספר " גברים ממאדים ונשים מנוגה" על מנת לנסות להבין את ההבדלים הקיימים ואיך להתמודד עם זה.הוא אמר שהוא מפנים ומבין ושהוא ישתדל וגם אני , ואכן יש התקדמות אך היא לא תמיד לכיוון שהייתי רוצה ..הוא גם אומר שאני כל הזמן מתלוננת ולא מעריכה את מה שהוא כן עושה ..ושאי אפשר לרצות אותי.סביר להניח שזה מתבטא בכך שאני לא רואה את מה שהוא עושה כי אני מצפה שיעשה זאת בכיוונים אחרים .. ואז יוצא שאני מאוכזבת כי כיביכול הוא לא עונה לי על הצרכים ולהפך.חשוב לי לציין שהוא גורם לי להרגיש נאהבת, הוא מאד מבטא את עצמו ויודע לתת הרגשה חמימה ונעימה אך בזוגיות עצמה הגענו לשלב שאנחנו תקועים ומרגישים מועקה מהניסיונות החוזרים ונישנים לתקן את המצב ומחוסר ההצלחה בכך.אחרי "פיצוץ" קל שאירע לאחרונה החלטנו לקחת רווח לאיזה שבועיים לחשוב.אשמח לקבל את עצתך בנושא.לירי.

ד"ר אורן חסון
על מה את מוכנה לוותר יותר?
24.05.2006 • 10:03

לירי יקרה,
את מתארת פער בין הציפיות לבין המימוש של החיים המשותפים שלכם. זה פער שעליו לא הצלחתם לגשר, למרות קריאת הספר. מצד שני, את מתארת אהבה גדולה שקשה לך לוותר עליה. אלא שחשוב לך עוד יותר, שלא לוותר על עקרונות הזוגיות שלך. ולכן, במידה רבה, זו החלטה שלך.וכפי שכבר כתבתי פעמים רבות: יותר ויותר זוגות צעירים (גם לא נשואים) מגיעים ליעוץ זוגי, ומקבלים כלים לפתיחות ולהבנה הדדית. גם זו אופציה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083