פרק ב': רגשות והגדרות
אורה
אהבה עמוקה ללא התאהבות
⌄
אני במערכת יחסים מחייבת קרוב לשנה. אנחנו גרים ביחד ומנסים להביא ילד לעולם. יש בינינו יחסים נהדרים, אהבה, תשוקה וחברות עמוקה, אבל יש דבר אחד שמפריע לי מאוד. לטענתו של בן זוגי הוא אוהב אותי אבל לא מאוהב בי כמו שהיה מאוהב בגיל צעיר יותר. הוא מסביר את זה בכך, שמאוהבות בשבילו זה משהו ילדותי, הוליוודי, רגעי. אהבה שהוא חש כלפי היא עמוקה ובוגרת. הוא נמשך אליי מאוד ורואה בי פרטנרית לעתיד. אנחנו בני 40, שנינו גרושים ולשניינו ילדים מנשואים קודמים. הנושא הזה של מאוהבות עולה לעיתים רחוקות, אבל הוא מציק לי. אשמח לדעת את דעתך בנושא?
ד"ר אורן חסון
פרק ב', אהבה, והגדרות
⌄
אורה יקרה,
הוא אומר לך את מה שהוא מרגיש, בתפישה שלו. אנשים מרגישים דברים אחרת, חווים דברים אחרת, ובעוצמות שונות. אנשים אפילו מגדירים אחרת את אותו הדבר, ובודאי כאשר מדובר ברגשות. הוא אומר לך בגלוי מה הוא מרגיש. אל תשווי זאת למה שאת מרגישה, אלא הקשיבי למה שהוא אומר לך בסופו של דבר, בהצהרת הכוונות שלו. בסופו של דבר, זה מה שחשוב.במחשבה שנייה, אני מציע לך גם לראות את הראיון שהיה לי לא מזמן בערוץ 2, בשיחה על פרק ב'(22.7.99).
אורה
פרק ב', אהבה, והגדרות
⌄
תודה אורן. פשוט יש לי הרגשה שהוא משאיר לעצמו פריצה לברוח. כדי שיוכל להגיד, טוב, נו זה לא הצליח כי לא הייתי מאוהב..
ד"ר אורן חסון
לסמוך...
⌄
אורה יקרה,
אולי את צודקת. לפי מה שכתבת אני לא בטוח שהחששות שלך מוצדקים, והסברתי לך מדוע אני חושב כך, אבל את מכירה זאת מקרוב יותר, וצריכה לסמוך על עצמך. ואולי את לא בטוחה גם בהערכה שלך את המצב, כי את מכירה את הפחדים שלך, ואולי חוששת גם מהם. אולי לכן פנית אלי. אני מעלה אפשרויות למחשבה.