אחריות זוגית ואמהות - מה לעשות?
דיקלה
נשואה וחושבת על גבר אחר
⌄
היי,אני נשואה כמעט שנתיים ויש לי ילדה, עם בעלי יצאתי רק שנה לפני נישואים (בת 24). עד לא מזמן הרגשתי הכי מאוהבת בעולם רק מה..לא שלמה עם הצורה בה הוא מחליט לי מה ללבוש עם מי ללכת לאן ללכת והכי הכי הוא פשוט לא מסכים לי לצאת לבד עם חברות, לא מקובל עליו , טוען שה מדאגה ושהו סומך עלי... תקופה שאני מרגישה חנוקה ונוסף לכל זה חזרנו לגור אצל ההורים שלי...אין לי אוויר... אני מרגישה שסגרתי לעצמי את החיים בגילי הצעיר וגם שניתן לעשות זאת ולצאת ולהנות אין לי אפשרות... אני כל כמה ימים בשיחות איתו כבר חצי שנה לפחות .. שישחרר קצת.. שיצא גם הוא.. ופשוט כלום... לפני 4 חודשיים הכרתי מישהו בעבודה.. גרוש מבוגר ממני ...בקצר..שיגע אותייייי.. בהתחלה אמרתי אני נשואה רד מי זה לא יהיה כלום..ובפניים אני נמשכת אליו בצורות מפחידות... מתה ללכת אליו.. נפגשנו מס פעמיים ושכבתי איתו 3 פעמיים..הוא כבר רוצה לעצור את זה מפחד שאני יתאהב בו, שאני יתגרש בגללו... ולי כבר לא טוב עם בעלי מלפני .. אף אחד לא יודע כלום חוץ ממני...אין לי למי לספר את הדברים האלו...בשבועיים האחרונים לא יצרנו קשר בכלל.. התנתקנו לגמריי.. ואני משתגעת..הוא לא יוצא לי מהראש.... כבר לא יודעת מה לעשות.... לא בא לי לנתק איתו קשר אבל אנחנו מפחדים מי זה... בקיצור התחרפנתי... שבועיים הראש שלי לא מפסיק לעבוד... אני יודעת שחיים לא יהיו לי עם האדם הזה .... אבל נראה לי שזה נתן לי לראות כמה בא לי להיות משוחררת כבר.... בעלי בן אדם זהבבבב אבל לא נראה לי שאני יהנה איתו בחיים... מה עושים????
ד"ר אורן חסון
אחריות. קודם כל.
⌄
דיקלה יקרה,
עושה רושם שקשה לך עם האחריות הגדולה שלקחת על עצמך בחיים זוגיים, ובאמהות. את עוד לא ממש בשלה לזה. מצד אחד, זה מובן – את בחורה צעירה, וחברות שלך עוד מבלות, ואת כבר עם ילדה, ומתקשה לצאת מהבית, ועם בן זוג שלא אוהב לצאת. ומן הסתם, כנראה שהוא צודק בכך שהוא לא מסכים לך לצאת עם חברות. יכול להיות שהוא מבין את הרוח שלך.ברור שלא תהיה לך זוגיות מהאיש ההוא, אם תתגרשי. הוא לא מעוניין בך כבת זוג, ואת מרגשת אותו כאשה שהוא הצליח לצוד, למרות הקשיים הפורמליים (את אשה נשואה), או אולי דווקא בגלל הקלות שבה הצליח להשיג אותך. אבל הוא לא רוצה קשר זוגי איתך, והוא הבהיר לך את זה.אני מציע שלפני שתיפרדו, כדאי שתלכי ליעוץ פרטני. להבין קודם כל מה את באמת רוצה, ואם ואיך אפשר להשיג את זה, ואם אפשר לעשות זאת עם בן הזוג שלך, או רק לאחר פרידה ממנו. יתכן שיש דברים שאת לא רואה, והתייעצות מקצועית תוכל לעזור לך. במקרה הצורך – אפשר גם להרחיב זאת ליעוץ זוגי.
שוש
נשואה וחושבת על גבר אחר
⌄
דבר ראשון רק מעצם זה שהוא אומר לך מה לילבוש ואם מי ללכת זה כבר מעורר דעגה..רוב הפעמים סימנים אילו מראים על עלימות מיצד הגבר שיתפתח בשלבים מאוחרים יותר.