התחייבות זוגית: מה המשמעות של פרפרים?
רעות
עזרה בנוגע לזוגיות הנוכחית שלי
⌄
אז ככה,היי..לא אציין את שמי כי זה לא רלוונטי.אך אני חייבת להבין משהו ואני לא מצליחה..אוקיי...התחלתי זוגיות עם אדם מקסים, ההפך מהטייפ שלי .בהתחלה הוא רצה , ואני לא ממש . חיפשתי וחיפשתי במקביל לשיחות איתו , עד שנמאס וחתכתי . לאחר מכן,המשכנו לדבר ופתאום התחלתי להרגיש.. נורא מוזר היה לי .. וזה התפתח והתקדם .. נכנסו לשלב של הגדרת סטטוס.במשך חודש בערך,היה קסום..יצאנו ביחד אפילו הכרנו חברים,משפחה וכו'.זה היה נראה כאילו ללא ספק מצאתי את שאהבת נפשי.(חשוב לציין,שאין לי שמץ במערכות יחסים עם גברים.. אני בת 23 , וב-4 וחצי,5 שנים האחרונות יצאתי עם נשים(בהגדרה:לסבית),לא ניכנס לסיפור הזה היה ונגמר,וטוב שנגמר. נקלעתי לסיטואציות בחיי שהכניסו אותי למצב הזה .)בכל מקרה ,אחרי חודש מאושר עד הגג החלטתי לחשוף רגשות בפניו..לאחר יומיים בערך,הוא נהיה קר כזה ולא הבנתי למה.. בקיצור,חטף עליי סיבוב .. יותר נכון,נכנס למצב תסביך נפשי-אישי.וכאשר אמר לי מה הסיבה , שהיא:אני לא יודע אם אני מרגיש אלייך משהו,כיף לי איתך ואני יודע שאם לא אהיה איתך,אפספס אולי את הבחורה הכי מדהימה שיצא לי לפגוש בחיי .מנגד,אמרתי שאני לא מוכנה להמשיך מהסיבה המאוד פשוטה שאני מעריכה את עצמי ורוצה גבר שיידע מה הוא רוצה מעצמו ויעוף בשמיים ממני.בקיצור..יומיים , לא דיברנו .כאשר הוא יצר קשר וביקש את סליחתי על שפגע.הוסבר כי כבר סלחתי ואני לא מעוניינת להמשיך לדון על זה.בכל מקרה, בסופו של דבר המשכנו לדבר..והוא אמר שהוא רוצה ללחזור אליי . שהוא לא רצה שזה הסתיים , שהוא רוצה להבין למה כל הזמן הוא עוצר את עצמו , שאני זה בדיוק מה שחיפש רק שהוא לא מבין למה עדיין אין לו את ה"פרפרים" האלה בבטן כפי שיש לי .האמת , נכנעתי עם הלב .מכיוון שאני נמסה ממנו וממש רציתי להיות איתו , נפגשנו ודיברנו על הדברים פייס טו פייס , ובפגישה סיכמנו שאנחנו חוזרים ומה יהיה יהיה , רק שהפעם ניקח את זה באיטיות.. סגרנו כמובן שגם לא נשכב עד שזה לא יהיה אמיתי מבחינת שנינו .אתם חייבים לעזור לי, איך אני אמורה להתנהל? ואיך זה יכול להיות שכל כך טוב לנו ביחד , והוא כן מתקשר ובוקר ולילה ומתעניין ומגיע , ואכפת לו וטוען מאידך שאין לו רגש? (נ.ב - טוען כי מעולם לא הרגיש כלום לאף בחורה )והטענה היותר מדוייקת שלו היא שיש לו כן רגש כלפיי הוא רק לא יודע מהו עדיין הרגש הזה . הוא רק אומר שזה הסתיים הוא לא הפסיק לחשוב על זה ועליי.. וזה הטריד אותו ברמה שהוא לא יכל לעזוב את העניין בשקט .בקיצור הכל מתוסבך לי ועכשיו ממש לפני שנכנסה השבת אמר כי השיחות בינינו נהפכו קרירות.אין לי מושג איך להתנהל!אני מצד אחד בנאדם מאוד חם ...אבל אני לא רוצה להראות שוב רגשות , ולא רוצה שיחשוב שהוא בראש מעייני..אז אני מנסה להיות ה"קשה להשגה" . מה שהופך אותי לקרירה במקביל וקשה לי עם זה ממש.
ד"ר אורן חסון
פרפרים אינם בהכרח מבשרים את האהבה
⌄
רעות יקרה,
יכול להיות שמה שהוא מנסה לומר לך הוא שהוא עוד לא בטוח שהוא רוצה להתחייב שאת "האחת". כלומר, שזה לוקח לו יותר זמן מאשר חודש-חודש וחצי, ושהוא צריך להיות יותר בטוח כדי להתחייב ל"אהבה". טבעי שזה כך, כי לכל אחד יש הקצב שלו. ואם את "זריזה" יותר בקבלת ההחלטות שלך ובהבנת רגשותייך, זה עלול להלחיץ, כי את רוצה לוודא שהוא מרגיש כמוך. אולי לכן הוא נלחץ, כי לא ידע אם הוא יכול לספק לך את זה מיידית, ואולי בכלל. שניכם צריכים לקחת בחשבון שיתכן מאד שהוא מצפה לשווא להרגיש "פרפרים", כי האהבה לא תמיד מלווה בפרפרים. בעיקר פרפרים אינם מתעופפים בבטן דווקא כאשר יש ביטחון בתחושה שהכל בסדר, ושאין סכנה שהכל יתפרק פתאום. הוא ירגיש אהבה כאשר יהיה בטוח ברצון שלו להיות איתך, לדאוג לשלומך, ברצונו שתמשיכי להיות איתו ובמשיכה כלפייך, ולא בהכרח כאשר יהיו פרפרים.