לדבר כדי לדעת - פורום זוגיות

תאריך פנייה: 19.07.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנית
מה אעשה?
19.07.2013 • 19:43

שלום
שמי דנית אני בת 21. אני מהצפון והוא מהדרום, הכרנו בצבא וראינו אחד את השני במצטבר פעמיים בזמן הצבא ,והיה ניצוץ וכימיה מלכתחילה. אני משוחררת והוא עדיין חיילבכל פעם שהוא חוזר מהבסיס או כשהוא בבסיס הוא שולח לי הודעות ואנחנו מדברים שעות על החיים שיחות נפש- ועל כל דבר שאפשר לדבר עליו. אנחנו מדברים כבר במשך 5 חודשים ורק בהתכתבויות, הוא לאביקש את הטלפון שלי, ועד עכשיו לא נפגשנו שוב.אני אובדת עצות ואני כבר לא יודעת לאן הקשר המוזר הזה מוביל, ידידות, התאהבות, אם הוא מדבר איתי כל כך הרבה למה הוא לא מבקש את הטלפון??אני מאוד רוצה לשאול אותו מהם הציפיות שלו מהשיחות האלה ולמה הוא מדבר איתי כל כך הרבה ועדיין לא נפגשנו שוב, אבל אני חוששת שזה יסתיים ברעושאני אתאכזב מהתשובה שלו. אנחנו מדברים המון ולגיטימי שאתחיל להיקשר אליו ואכן זה מה שקרה, אך האם זה הדדי?אני מפחדת לחשוף בפניו את כל המחשבות וההרהורים האלה, כי יכול להיות שזה יוביל לניתוק הקשר (אולי הוא לא יבין מאיפה זה נופל עליו פתאום)מצד שני אני לא מאמינה בידידות כי אני תמיד נקשרת והרגשות מתחילים לעלות. אף פעם לא שיתפתי אותו בכל זה,האם תוכל לסייע לי ולומר לי מה אוכל לעשות בנוגע לזה?איך לומר לו את זה? באיזו שאלה לפתוח? אני מרגישה תסכול מצד אחד כי אני ממש לא רוצה שהוא יצא לי מהחיים ומצד שני אני חייבת לברר מה קורה עם הסיפור הזהתודה מראש!

ד"ר אורן חסון
לדבר כדי לדעת?
22.07.2013 • 00:12

דנית יקרה,
אני חושב שצריך יהיה באמת לפתוח את הנושא, גם אם יש בזה סיכון לאכזבות. אני עצמי כמובן לא יכול לדעת מה עובר בראשו, ואם הוא גר רחוק או קרוב אליך, ואם הוא יכול או לא יכול בזמן שהוא בחופשה להגיע אליך או שיש לו מחוייבויות אחרות או לא. אני גם לא יכול לדעת אם יש לו קשר אחר או לא. אחרי הכל, כפי שאני מבין אתם רק מתכתבים. את מדברת על שעות של שיחות נפש, אבל בעצם באופן מעשי אלו אינן "שיחות נפש" אלא התכתבויות. והתכתבויות נותנות פחות מידע על היכן שהוא ועל מה שהוא עושה באותו רגע, ועם מי הוא נמצא, בעוד שבטלפון את מקבלת הרבה מאד מידע נוסף. האם הוא רוצה להסתיר את המידע הזה? האם הוא לא יכול לפנות עצמו לשיחות רצופות (טלפון בניגוד למסרונים) מסיבות שונות? האפשרויות כל כך שונות וכל כך רבות, שקשה לי לומר לך מה נכון (למשל, שהוא בחופשות מטפל בבן משפחה חולה... ואני כותב זאת רק כדי להראות כמה הסברים רציונאליים כמו זה יכולים להיות). תצטרכי לדבר איתו. איך? אולי פשוט לכתוב לו: בוא נדבר בטלפון!

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083