התמודדות עם תוקפנות מילולית בזוגיות
סיגל
האם בעל חם מזג יכול להפוך לאלים?
⌄
ד"ר שלום,אני נשואה טרייה (אני בת 25 ובעלי גדול ממני ב8 שנים)- כחצי שנה, ולבעלי יש מזג חם, הוא מתעצבן בקלות על דברים שוליים (לטעמי) שלא קשורים אליי וגם כאלה שקשורים אליי. הוא צועק מקלל (לא אותי ספציפית) בוויכוחים שלנו אני מנסה לא לגלוש להשמצות ולקווים אישיים, ומשתדלת שיתנהלנו בצורה הכי מתורבתת שאפשר. הוא אינו קנאי בכלל, ולא שתלטן בשום אופן, אך אוהב כשהדברים הולכים בדרך שלו. ומתעצבן בקלות אם הדברים לא מסתדרים, אפילו אם זה לא היה בכוונה כשהוא מתעצבן אז הוא מתחיל להפיל שולחנות ולזרוק דברים ומתנהג ממש האלימות כלפיי חפצים, מיותר לציין שהיני בהריון והוא היה ככה גם לפני ההריון וכעת כאשר אני מצפה ממנו שישתנה אינו משתנה ואינו מתחשב.לאחר ההתפרצות ושיחת הבהרה שבה הוא מבין שהוא אוליי טעה, הוא בא מחבק אותי ומתנצל, ומנסה לפייס אותי. אך כל פעם זה אותו סיפור, אנחנו רבים הוא מתפרץ ומתחרפן ואז לא מדברים כמה שעות או בלילה וביום למחרת מתפייסים, וכאשר אני רואה אותו במצב הזה אני פוחדת נורא לתינוק, מה יהיה כאשר כבר לא נהיה 2 אלא 3? ייצור כזה עדין יכול להיפגע....האם זה מעיד על אלימות פיזית שיכולה להתפתח בעתיד?אשמח לתשובתך בהקדם
ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי כדי לטפל בכעסים...
⌄
סיגל יקרה,
כן, אבל גם אפשר שלא. כמובן שבאופן טבעי, אלימות פיזית תגיע ממישהו שהוא חם מזג ולא ממישהו שליו ונעים, אבל תוקפנות ומזג חם אינם בהכרח מובילים לאלימות פיזית. אלא שכך או כך זה לא נעים, כך או כך, גם אם אין אלימות פיזית, את מרגישה נתונה למתקפות מילוליות וזה לא מה שאת מצפה מבן זוג, כי הוא לא נותן לך את הביטחון שאת זקוקה לו. ובעצם, זה הרבה פחות מ"לא נעים", כי זה מפחיד. ההתנהגות של התפרצות ופיוס לסרוגין אופיינית גם לגברים מכים, אבל כאמור לא רק.חשוב לנצל את הנכונות שלו להבין שיש מקום לשיפור, כדי לטפל בתקשורת שלכם, בתסכולים שלו ובניהול כעסים. לכו לייעוץ זוגי כדי ללמוד להתמודד עם זה. קל לומר שיש לו בעיה, ושיילך לטפל בה, אבל כל התהליך יהיה יעיל יותר ומהיר יותר אם תוכלי לסייע לו בתהליך, הן כמראה שמשקפת את מה שקורה, והן בהבנה איך את יכולה להקל את התסכולים שלו, ולהפחית את זעמו, או לפחות איך לא להעלות אותם - ומבלי לוותר על התקשורת שלך איתו והצרכים שלך.