פרידה שלום: טיפים וחלומות לעתיד

תאריך פנייה: 24.07.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
שלי
טיסה לחו"ל
24.07.2006 • 21:23

היי ד"ר חסון,כתבתי לך בעבר פעמיים ועזרת לי מאוד, עכשיו הייתי רוצה לשאול עוד שאלה.אני וחברי גרים יחד חצי שנה, חברים כבר שנה.אני רוצה לציין בפניך שבאופן כללי אני מאושרת בחיי, בעיקר מאז שהוא "נכנס לחיי", יש לי רק בעיה עם העבודה שלי, שגורמת לי כבר בשנה האחרונה לתחושות לא טובות (כל מיני מחשבות לעזוב את העבודה...) והאמת שקשה לי לבצע צעד כזה כי זה מקום טוב שבו יש לי קביעות, ואין לי ספק שזה עניין של זמן עד שהכל יסתדר...אני בת 25 ולאחרונה עלה לי רעיון להפיג קצת את המתח שבו אני נמצאת, לצאת מהשיגרה.... והחלטתי שאני רוצה בעוד כחודשיים לטוס לחו"ל לשלושה שבועות (זה המקסי' שהעבודה תאפשר לי, וזה בחופשת סמסטר מהלימודים) הבעיה היא שהוא טייל שנה וחצי והוא אומר שהוא לגמרי שבע מזה, מה גם שהוא לא יכול בגלל עבודה, כסף כרגע.חשבתי וחשבתי והצעתי לחברה ששמחה ואמרה שהיא מאוד רוצה להצטרף (כלומר, שהיא ואני ניסע).אני רוצה לציין שלפניו- היה לי חבר 6 שנים שהחליט לטוס לחודשיים לטיול, וביום שחזר נפרדתי ממנו, הייתי די מצולקת מכך "שלקח את הרגליים" והלך... (בוא נגיד שהיו לנו עוד כמה בעיות חוץ מזה...:) זה פשוט לא היה זה, ובאמת שאין מה להשוות לחברי עכשיו, שאני רואה איתו עתיד וכו'...(וגם הוא)כשהחלטתי על הנושא עם החברה פניתי אליו ושאלתי אותו מה הוא חושב, הוא אמר שהוא מאוד יתגעגע אבל הוא מבין אותי וזה בסה"כ 3 שבועות, והוא חושב שזה מגיע לי (ההתאווררות הזו), ושרק יהיה לי טוב. באמת פירגן, ותמך והכל. ואני מצידי- אין דבר שאני צריכה/רוצה יותר כרגע מהטיול הזה...עכשיו בטח אתה שואל אז מה הבעיה...:). אז ככה: כשדיברתי עם כמה חברות אז חלק אמרו (לא יודעת אם זה מכנות או מחוסר פרגון) שמה הייתי עושה אם הוא היה אומר לי שהוא טס לטיול ל-3 שבועות... וכו' ודי גרמו לי להרגשה רעה . הסברתי להן שהדבר הראשון שאני רוצה זה שהוא יטוס איתי אבל הוא ממש לא יכול כרגע, ורק אחרי שהוא שלל זאת מבחינתו, הצעתי לחברה.ד"ר אני באמת מרגישה שזה מה שאני צריכה כרגע, אז למה אני מרגישה שזה לא בסדר שאני אסע ל-3 שבועות טיול, למרות שהוא הכי תומך בעולם...?אני רוצה לציין שאני מאוד בטוחה בנו, ובקשר שלנו, וכשאמרתי לו בצחוק (כי הוא מודע לעברי)- אתה חושב שניפרד בגלל זה? הוא צחק ואמר לי השתגעת?! בסה"כ טיול, תהני, "תמלאי מצברים" ותחזרי...אז השאלה היא האם זה לדעתך בסדר? (אני מרגישה קצת מצחיק עם השאלה אבל אולי בכל זאת...חלק מהחברות פשוט קצת ערערו לי את הבטחון....)

ד"ר אורן חסון
חרדות וחברות
26.07.2006 • 14:13

שלי יקרה,
צאי לשלום. וקחי בחשבון שהמבנה הנפשי שלו כנראה שונה משלך. ואולי יעזור אם תתכננו ביחד עכשיו איזה שהוא טיול, אולי לקיץ הבא. חלומות לעתיד יעזרו לשניכם לעבור את זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שלי
חרדות וחברות
26.07.2006 • 17:53

ד"ר המון המון תודות... עשית לי הרגשה מאוד טובה בתשובתך...רק שאלה קטנה- כדי שאני אוכל לקחת זאת בחשבון... "מבנה נפשי שונה משלי"- הכוונה לכך שהוא לוקח דברים יותר בקלות ממני? :)תודה....

ד"ר אורן חסון
בדיוק!!! :-)
26.07.2006 • 21:51
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083