לצאת מאובססיה: איך להשתחרר
..
מכור למכוני ליווי
⌄
בן 22 . מזה 3 אני מוצא את עצמי במכוני ליווי כל שבוע ולעיתים אף פעמיים בשבוע ..ניקרע לי הקונדום 4 פעמים במהלך 3 השנים . כל פעם אני אומר לעצי שאפסיק עם זה אבל בכל זאת הולך למקומות האלה . אני פשוט הגעתי למסקנה שאני מכור לזה . זה מסוכן לגבי מחלות (איני יודע מהם אחוזי המחלות במכוני הליווי אבל נידבקתי פעם בפטריה . חשוב לציין כי אני הולך רק למקומות יוקרתיים). הרבה כסף הולך . אני לא מסוגל לחסוך כסף. אני פחות מתאמץ להתחיל עם בחורות סקסיים ולקיים איתם יחסי מין מיוזמה אישית . אני מחפש כל הזמן כל מסגרת זוגית בה יכלול מין קבוע אבל לא מצליח למצוא קשר כזה (קשר רציני , יזיזות, וכ"ו) על מנת להפסיק עם המכונים . אוננות לא מספקת אותימה עליי לעשות ?
ד"ר אורן חסון
לצאת מאובססיה
⌄
מכור יקר,
יש משהו אובססיבי בהתנהגות שלך, אתה רוצה להפסיק וקשה לך לצאת מזה. אני מציע שתלך לטיפול פסיכיאטרי, כדי ללמוד להפסיק. החשיבות של זה היא שאם אתה רוצה אחר-כך לפתח זוגיות טובה, יהיה לך קשה לראות אשה, את בת זוגך, באופן שיכבד אותה, ויכבד את רצונותיה כשהם מנוגדים לשלך. אתה מתרגל לכך שאשה מספקת את רצונותיך תמורת כסף, וההרגל הזה עלול להזיק מאד לתפיסת בת הזוג העתידית שלך כשותפה לכל דבר, שוות ערך לך. הוא גם יפריע לך ליצור קשרים משמעותיים.ויכול להיות שכדאי, לאחר הפסקת ההרגל, להגיע לטיפול נפשי כדי לדבר על זה וללמוד תפיסה חדשה של נשים, נשיות וזוגיות. זה עולה כסף, אבל זה יגדיל את הסיכוי שתוכל למצוא לעצמך, במשך הזמן, זוגיות מאושרת.