פרידה רציונלית: סיבות לפרידה

תאריך פנייה: 05.10.2016 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אחת
מגורים משותפים
05.10.2016 • 15:27

היי, בת 32 רווקה.לפני כמה שנים, לאחר שנתיים זוגיות עם חבר, החלטנו לעבור לגור יחד. הקשר היה מלא תשוקה וחברות אך מבחינת אינטיליגנציה הרגשתי שהוא לא מתאים והשיחות היו תמיד קצת רדודות. כמה חודשים לאחר המעבר לדירה משותפת הרגשתי שאני כבויה וחנוקה ובא לי להיות לבד. נפרדתי ממנו.מאז יש לי פחד ממגורים משותפים. האם יכול להיות שלא מתאים לי מגורים משותפים? או שאולי מדובר רק בחוסר התאמה ספציפית?בעבר גרתי עם שותפים שאינם בני זוג, והיה נחמד. גרתי גם עם חבר נוסף אבל זה היה די כבוי עוד מלפני המגורים.תודה

ד"ר אורן חסון
פרידה רציונלית
06.10.2016 • 22:04

אחת יקרה,
נדמה לי שנתת בעצמך סיבות הרבה יותר רציונליות לפרידה שלך מאותו חבר, מאשר המגורים המשותפים. אולי המגורים המשותפים העצימו את הראייה שלך שהוא לא מתאים בשל פער אינטלקטואלי, כי ביליתם יותר זמן ביחד, ודברים שכאלה יכולים לקרות כאשר עוברים לגור ביחד. אבל בסופו של דבר זו הרי המטרה, נכון? לדעת אם הקשר שלכם יכול לשרוד את המעבר למגורים משותפים ואת הנדרש משותפות לכל דבר. כך שלכאורה לפחות, אין סיבה ממשית לפחד שלך, אלא אם פיתחת חרדה מפני פרידה, ודחיית השותפות המלאה לכאורה דוחה את הפרידה. ואז אולי זה משהו לעבוד עליו בטיפול. האם את באמת צריכה את זה? - לא לגמרי שכנעת אותי עדיין.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אחת
פרידה רציונלית
07.10.2016 • 12:58

אוקיי תודה רבה!