פרידה: צער הפרידה מהחיים שציפית
ליאורה
הכאב הוא גדול. איך חוזרים לשגרה?
⌄
שלום
אני רשמתי לך ב11.4.15 שקרים של בן הזוג בתחילת הקשר.אני מאוד מודה לך על כל מה שרשמת לי ולקחתי לתשומת ליבי. אני רוצה לשתף אותך בעוד דבר ברשותך.בעניין הקשר שהיה- הוא כבר נגמר לצמיתות. יצא לי לדבר עם בן הזוג והוא לא מעוניין להמשיך בקשר מפני שהוא לא רוצה לתת דין וחשבון ויחפשו ואתו בזכוכית מגדלת. הוא לא רוצה כרגע והוא לא מעוניין בקשר כזה או אחר אמר. נפרדנו.הפרידה היא טרייה מאוד. שבועיים+. וקשה לי ההתמודדות.קשה לי להתמודד ביום יום עם זה, זה משפיע עליי במהלך עבודתי, אני בוכה הרבה, ירדתי במשקל קצת, ביקשתי ממנו שניתן לזה עוד הזדמנות אך הוא אינו מעוניין ואף טען שהוא מתכוון לעבור לחול לעבוד שם. תמיד הוא דיבר על זה בעבר אבל לא ידעתי שהוא באמת יעשה עם זה משהו ופעם אמר שאם נעבור הוא יכלול אותי בתמונה. אני דיי מאמינה שהוא תופס טרמפ על התירוץ הזה בהנחה שאבין שאין טעם לחזור כי הוא יעבור לשם. האמת? אני לא מאמינה לו שהוא עובד כי זה לא הולך ברגל אחת ואף ציין שכבר חודש הבא הוא לא פה. בכל מקרה זה נגמר ועליי להתמודד עם כך ואינני יודעת איך. פרידה זה לא משהו חדש לי אבל שוב התהליך שעליי לעבור על מנת לצאת מזה. האמת לומר לך דר אורן חסון, כבר נכנסתי לאתרי הכרויות ומחקתי את עצמי משם כמה פעמים כי הרגשתי שאני עוד לא יכולה להיות עם אחר.כמה זמן לוקח להתאפס? להתרגל ללבד? מאוד קשה לי, מצבים של נדודי שינה, חלומות, בחילות ודיכאון.מתי חוזרים לשגרה?מחקתי כל דבר שקשור בו גם.מרגישה שהעולם שלי נשבר .השאלה שלי:
ד"ר אורן חסון
לא התקווה האחרונה
⌄
ליאורה יקרה,
הקשר שהיה לך, אם אני זוכר נכון, נמשך כחודשיים. פרק הזמן הזה מאפשר להתאהב אמנם, אבל אולי יותר לבנות תקווה מאשר להתאהב. ויתכן מאד שמה שאת מרגישה עכשיו זה לא את צער הפרידה ממנו, כמו את צער הפרידה מהחיים שציפית שיהיו איתו. ואולי אפילו בעיקר את הייאוש שלך מעצמך. את עדיין בודקת מה הוא עושה, ושואלת את עצמך למה בדיוק הוא נפרד ממך. במצב כזה, ליאורה, ממילא יתכן שהוא לא מספר לך את האמת, אולי כדי שלא תתווכחי איתו, ואולי כדי שלא לפגוע בך. הטחינה הזו של מה שהיה, ושל מה יכולת לעשות אחרת, היא טבעית, אבל כשאת שוקעת בה, את מגיעה לתהומות רגשיות שלא מועילות לך.הצעתי לך בעבר ללכת לטיפול, כדי לדבר ולהבין ולעבוד על החשדנות הטבעית שיש לך עם בני זוג. נצלי את ההזדמנות שיש לך עכשיו עוד סיבה, האבל שלך והתחושה שהעולם נשבר לך, כדי באמת לעשות את זה, ולטפל בשני הדברים. את צריכה לקבל ביטחון לא רק ביכולת שלך למצוא בן זוג מתאים, אלא גם לשמור על קשר זוגי לאורך זמן, וכשאין לך את זה, כל פרידה הופכת להיות תחושה כאילו בן הזוג האחרון היה התקווה האחרונה.