טיפול זוגי: מתי אולטימטום הכרחי?

תאריך פנייה: 25.11.2013 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
שני ב
טיפול זוגי או שנפרדים....
25.11.2013 • 17:21

שלום,
בהמלצתה של חברתי אני כאן.... אין לי באמת מושג איך לשאול, אז אני אנסה את מזלי.יש לי בן זוג שנה ו... בזמן הזה הספקנו להפרד ולחזור ולגור יחד ועוד וחוזר חלילה בינתיים הוא הלך לסגור לעצמו איזה משהו לא פתור עם אקסית ישנה נושנה, חזרנו!! (כן כן הסלחנות שלי היא משהו לא נתפס... הכל בסדר...זה רק אהבה או משהו כזה).הוא רוצה להתחתן... אני בחששות כבדים, הוא אדם לא יציב ככ מבחינת עצבים וניטור כעסים. (חלילה לא אלים פיזית!) המשפחה שלי לא תאשר את זה בחיים וינדו אותי בטוח. הדבר היחידי שלדעתי מתאים זה שנלך לטיפול זוגי!אני מתעקשת על העניין של הטיפול על מנת שנעבוד על הקשר, בעיקר בגללו, אבל הוא לא מסכים בכלל, בשום פנים, מעביר נושא עושה הכל רק לא זה.איך אני מצליחה להביא אותו להבנה שזו הדרך היחידה שנוכל להיות יחד? ואם אין כזו...אז איך אני אומרת לו שלום ולא להתראות?תודה על העזרה :).

ד"ר אורן חסון
לעמוד על מה שאת חושבת שצריך
26.11.2013 • 18:23

שני יקרה,
אני לוקח את מה שאמרת כפשוטו: יש לגבר שאת רוצה בו קשיים, בעיקר בעניינים של החלטות, ועוד יותר בעניינים הקשורים ליכולת להתמודד עם אי הסכמות ותסכול, מה שמביא אותו לכעסים חריפים. האם זה הדבר היחיד שבגללו משפחתך לא רוצה בו? - אני לא בטוח. בדרך כלל דברים כאלה מתגלים יותר בין בני הזוג מאשר כלפי חוץ. האם הם לא רוצים בו כי שיתפת אותם במה שקרה ביניכם, או כי הם רואים בו דברים אחרים שקשה להם להסכים איתם? האם הם ינדו אותך כדי "להגן עליך"? או כדי להטיל עליך מרות? - שזו שאלה שאינה פשוטה על היחסים בינך לבין משפחתך. אם זה מה שיקרה, תישארי לבדך, וזה קשה כאשר יכולות להיות בעיות בזוגיות ללא שום קשר אליהם.לכן, ואני מבין את זה, את רוצה שתלכו לטיפול זוגי. ככל הנראה את צודקת, ובתנאים שלכם, זה מאד מאד חשוב. אם את חושבת, בשל כל הדברים האלה, שזה הכרחי, אז תציגי זאת בפניו כתנאי הכרחי. אבל באמת בתנאי שאת בטוחה שאם זה לא יילך, והוא לא יסכים, אז באמת אין לכם מה לעשות ביחד, ושתצליחי לעמוד בתנאי הזה וללכת. אם תעמידי אולטימטום שכזה ולא תעמדי בו, מצבך עלול להיות יותר רע מולו. אולטימטום מסוג זה: או שאתה עושה "משהו" שהוא חשוב לך מאד, או שאנחנו נפרדים - הוא נשק יום הדין, ומותר להשתמש בו ולפעמים צריך - רק כאשר את באמת מאמינה בו. ואם הוא לא משתף פעולה - לחזור אל החיבוק המשפחתי שלך, כדי להתחזק, גם אם את קצת שומרת להם טינה על מה שאמרו או חשבו עליו בעבר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שני ב.
לעמוד על מה שאת חושבת שצריך
01.12.2013 • 12:46

הוא חושב שהוא יכול להמציא את הגלגל ושנלך לטיפול זוגי בחינם, הוא לא מבין שאין דבר כזה טיפול אמיתי בחינם.אני לא יודעת אם אני יכולה לסלוח לו על מה שהוא עשה לי, וזה קשה לי גם לוותר עליו. המשפחה אומרת שהוא לא יציב ולדעתם הוא יעשה את זה שוב אם נחזור, אחותי נגדו, אמא שלי כועסת עליו על מה שעשה, אבא שלי ואשתו מאמינים בעוד הזדמנות רק אם נלך ליעוץ.כולם אומרים שהוא יעשה את זה שוב ושנפרד, אני באיזה מקום מאמינה להם, ומצד שני כבר הייתי לבד בחודש הזה, נכון אני קשורה אליו רגשית, נכון יש לי אליו אהבה (לא שאני מחצינה אותה כרגע) אבל אני גם מאוד כאובה שהוא הלך לראות מה עם האקסית שלו וכשראה שזה לא מסתדר אז הוא חתך ממנה וחזר ישר אליי, הטענה שלו שהוא לא יכול להיות לבד...עד עכשיו לא הבנתי מה הוא הלך אליה ככ מהר ולא נתן לזה זמן זה כזה חוסר כבוד וזה פשוט לא יפה.המשפחה שלי כועסת מאיך שהוא התנהג אליי ואיך שהיה איתי במערכת היחסים, שלא השקיע ולא הגיע לאירועים משפחתיים, טוענים שלא הייתי מאושרת באמת.להגיד לך את האמת אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות, מצד אחד אני רוצה להתחתן ולהתקדם ולהגיע כבר לשלב הזה של די לחיפושים ולמערכות יחסים הכושלות האלה ומצד שני...האם בכל מחיר?יש לי אליו רגש ואני מחוברת אליו וקשה לי להתנתק ממנו בקיצור אני בבלאגן עם עצמי והוא לא רוצה טיפול בתשלום... ממש יופי...מקווה שיהיה בסדר.תודה על התמיכה

ד"ר אורן חסון
דאגי לעצמך בדרך הנכונה לך
02.12.2013 • 20:55

שני יקרה,
אם את נותנת לו להגיע למסקנה בלתי אפשרית ולחיות איתה, יתכן מאד שלא תגיעי לכלום. אם תעמדי על עניין הייעוץ הזוגי, והוא יתעקש שאפשר לעשות זאת בחינם, זה בסדר. אבל אם זה מה שהוא רוצה, תני לו לקחת אחריות ולמצוא ייעוץ זוגי, בחינם או שלא בחינם. ואם לא - אז אין ייעוץ זוגי, ותסיקי את המסקנות. אני חושב שהוא אומר לך מה הוא לא רוצה, ומוכן ללכת לקראתך עם משהו שהוא כנראה בלתי אפשרי, כדי לבטל אותו. העבירי את האחריות אליו, שני. ואם לא, דאגי לעצמך. כך או כך, שני, דאגי לעצמך, ובחרי את הדרך הנכונה לדאוג לעצמך, גם אם היא לא קלה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083